Sve nove funkcije Microsoft Teams-a iz avgusta 2023

Microsoft Teams je tokom avgusta 2023. godine dobio preko 50 novih funkcija, koje su se širile na različite oblasti i kategorije korisnika. 

PCPress.rs Image

Dodate su čak 52 funkcije

Microsoft je nedavno objavio sve nove funkcionalnosti koje je dodao u Excel tokom avgusta 2023. godine. Sada, kako se mesec bližio kraju, kompanija je detaljno opisala nove mogućnosti i hardver koje je uvela i za svoj Teams softver. Ovog puta, dodato je čak 52 funkcije. Započnimo sa unapređenjima u vezi sastanaka. Korisnici Teams-a sada mogu koristiti dinamičke pozadine kako bi njihova virtuelna okolina bila imerzivnija. S druge strane, oni koji prisustvuju vebinarama sada mogu koristiti link za vebinar kako bi se pridružili događaju na do tri uređaja istovremeno.

Teams Phone je takođe dobio neka ažuriranja tokom ovog meseca. Za početak, proces delegacije poziva je pojednostavljen kako za one koji delegiraju tako i za njihove delegate, putem osveženog interfejsa. Još jedna korisna funkcija omogućava Teams Phone sertifikovanim uređajima da budu unapred konfigurisani da odmah pozovu određene kontakte, kao što su hitne službe ili IT podrška, čim se podignu. Različite UI nadogradnje su napravljene i u drugim delovima interfejsa Teams Phone-a kako bi se smanjila zbrka, pojednostavila navigacija i ubrzalo pridruživanje sastancima.

Pročitajte i:  Značajan trenutak za Microsoft: Prvi put su Games nadmašile Windows

Važno je napomenuti da sada Teams Shared Device licenca podržava Teams mobilnu aplikaciju za Android za veću fleksibilnost. Druge manje promene uključuju obaveštenja za zaštićene govorne poruke i dinamički poziv u hitnom slučaju za Teams na vebu, gde korisnici takođe mogu dodati svoju lokaciju u slučaju nepredviđenih događaja. Kao i uvek, sertifikovan je novi hardver za upotrebu sa Teams-om, a među avgustovskim dodacima su:

 • AudioCodes C435HD
 • AudioCodes C455HD-DBW
 • Yealink BH71 radna stanica i slušalice
 • EPOS IMPACT 1060T
 • B&O Beocom EX Earbuds
 • Algo IP uređaji sada su kompatibilni sa Teams SIP Gateway

Prelazeći na unapređenja u oblasti četa i saradnje, meni za pretragu poruka je prilagođen. Ako pređete mišem preko nečije poruke, videćete ikonu za odgovor. Na isti način, ako pređete preko svoje poruke, videćete ikonu za izmenu. Unapređenja su napravljena i u kompaktnom prikazu četa, tako da sada dobijate prekide između redova i indikatore u razgovorima, kao i vremenske oznake u levoj traci za četovanje. Osim toga, zadaci dodati u Loop biće sinhronizovani sa Microsoft Planner-om i ToDo-om.

Pročitajte i:  Hakeri SolarWinds napadaju Microsoft u očiglednoj recon misiji

Sledeće, imamo promene koje su napravljene u iskustvu Teams Rooms i uređaja. Microsoft-ova AI tehnologija u Front Row prikazu sada može segmentirati pozadine, menjati veličinu učesnika i omogućiti jedinstvenu pozadinu tako da izgleda kao da su svi učesnici u istoj sobi. Druge nadogradnje uključuju podršku za prostorni zvuk, inteligentne kamere koje identifikuju različite ljude u konferencijskoj sobi i kreiraju individualne tokove od njih u prikazu galerije, upis lica i glasa za prepoznavanje i označavanje tokom konferencijskog sastanka u hibridu, mogućnost skeniranja QR koda na Teams Panelima za rezervaciju sobe i novu konfiguraciju Teams Panela u Teams Admin Centru. Važno je napomenuti da je sledeći hardver sertifikovan za Teams Rooms iskustva:

 • Cisco Room Kit EQ i Navigator za Teams Rooms na Androidu
 • Lenovo ThinkSmart Core sa Lenovo IP Controller Kit za Microsoft Teams Rooms na Windows-u
 • Jabra Speak2 75 za Microsoft Teams Rooms na Windows-u
 • AudioCodes RX-PANEL Meeting Room Scheduler
 • Logitech Rally Bar Huddle za Microsoft Teams Rooms na Androidu
 • Yealink DeskVision A24 za Microsoft Teams Rooms na Androidu
Pročitajte i:  Microsoft Teams, Word, Excel i još mnogo toga dolaze u Apple-ov Vision Pro  

Postoje i neka poboljšanja platforme, u obliku pristupa Graph API-ju za transkripte sastanka u Teams-u i mogućnosti unaprednog prikačivanja aplikacija za sastanke u Teams Admin Centru. U međuvremenu, IT timovi sa Teams Premium licencom mogu pratiti kvalitet sastanka u realnom vremenu putem telemetrije, što može biti korisno za identifikaciju oblasti za poboljšanje. Govoreći o korisnicima Teams Premium-a, administratori mogu konfigurisati opciju da prikažu samo prilagođene pozadine za učesnike sastanka. S druge strane, korisnici Teams mobilne aplikacije mogu odabrati svoj govor jezika za ispravno prevedene titlove i koristiti nove rasporede za Kanale na Android-u.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,