Microsoft će podići cene igara 2023. godine

Microsoft povećava cene svojih nadolazećih Xbox igara sledećeg meseca. Od 2023. godine, nove igre po punoj ceni iz Xbox Game Studios-a kao što su Redfall, Starfield i Forza Motorsport biće po ceni od 69,99 dolara umesto uobičajenih 59,99 dolara. To je povećanje cene koje odgovara cenama po kojima konkurenti kao što su Sony, Ubisoft i Take-Two nude svoje igre.

PCPress.rs Image

Inflacija svuda

Microsoftov skok cena na njegove sopstvene dolazeće naslove Xbox Game Studios nije sasvim iznenađujući. Era igre od 70 dolara brzo se pojavila kada su konzole aktuelne generacije lansirane pre dve godine, a Sony je ponudio sopstvene PS5 igre po ceni između 49,99 i 69,99 dolara. Microsoft je bio fokusiran na ponudu sopstvenih igara pri lansiranju na Xbox  Game Pass-u, a takođe je zadržao cenu svojih pretplatničkih ponuda.

Generalni direktor Microsoft Gaming-a Phil Spencer ranije je nagovestio da bi do povećanja cena moglo doći posle praznika. „Zadržali smo cenu na našoj konzoli, držali smo cenu za igre i našu pretplatu. Mislim da to nećemo moći da radimo zauvek“, priznao je Spencer u intervjuu u oktobru. „Mislim da ćemo u nekom trenutku morati da podignemo neke cene za određene stvari.

Pročitajte i:  Hakeri SolarWinds napadaju Microsoft u očiglednoj recon misiji

Izvor: TheVerge 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,