Microsoft će uskoro ponuditi ustupke EU

Microsoft će verovatno ponuditi pravne lekove antimonopolskim regulatorima EU u narednim nedeljama kako bi odbio formalne primedbe na svoju ponudu od 69 milijardi dolara za proizvođača “Call of Duty” Activision Blizzard.

PCPress.rs Image

Američki softverski gigant i proizvođač XboX-a objavio je ugovor u januaru kako bi mu pomogli da se bolje takmiči sa liderima Tencent i Sony. Od tada se suočava sa regulatornim preprekama u Evropskoj uniji, Britaniji i Sjedinjenim Državama, pri čemu je Sony kritikovao sporazum, pa čak i pozvao na regulatorni veto.

Krajnji rok da Evropska komisija, koja istražuje dogovor, postavi zvaničnu listu zabrinutosti za konkurenciju poznatu kao izjava o prigovorima je u januaru. Nuđenje pravnih lekova pre nego što se takav dokument izda može skratiti regulatorni proces.

Microsoftov lek bi se uglavnom sastojao od 10-godišnjeg ugovora o licenciranju sa vlasnikom Playstation-a Sony-jem, rekla je osoba upoznata sa problemom. Nadzorni organ EU za konkurenciju, koji bi trebalo da donese odluku o sporazumu do 11. aprila, odbio je da komentariše. Microsoft je saopštio da sarađuje sa Komisijom.

Pročitajte i:  Microsoft: „Ruski hakeri i dalje napadaju naše sisteme“

Sony, kao lider u industriji, kaže da je zabrinut za Call of Duty, ali da su posvećeni tome da ista igra bude dostupna istog dana na Xbox-u i PlayStation-u. Želimo da ljudi imaju veći pristup igrama , ne manje“, rekao je portparol Microsoft-a.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,