BIZIT plus

Microsoft Copilot je blokiran na svim uređajima u Kongresu SAD-a

Članovi osoblja američkog Kongresa više ne mogu da koriste Microsoft-ov Copilot na svojim uređajima koje je izdala vlada. Publikacija je saopštila da je dobila dopis od glavne administrativne službenice Predstavničkog doma Ketrin Špindor, u kojoj se osoblju Kongresa kaže da je AI chatbot sada zvanično zabranjen. Očigledno, Kancelarija za sajber bezbednost je smatrala da je Copilot rizik „zbog pretnje od curenja podataka na usluge u oblaku koji nisu odobreni od strane Bele kuće“. Iako ih ništa ne sprečava da koriste Copilot na sopstvenim telefonima i laptopovima, on će sada biti blokiran na svim Windows uređajima u vlasništvu Kongresa.

PCPress.rs Image

Kongres ukazuje na stritkna ograničenja korišćenja AI tehnologija

Pre skoro godinu dana, Kongres je takođe postavio striktno ograničenje za korišćenje ChatGPT-a, koji se pokreću pomoću velikih jezičkih modela OpenAI, baš kao i Copilot. Zabranio je zaposlenima da koriste besplatnu verziju chatbot-a na kućnim računarima, ali im je omogućio da nastave da koriste plaćenu (ChatGPT Plus) verziju za istraživanje i procenu zbog strože kontrole privatnosti. Nedavno je Bela kuća otkrila pravila koje federalne agencije moraju da poštuju kada je u pitanju generativna veštačka inteligencija, koja bi obezbedila da bilo koji alat koji koriste „ne ugrozi prava i bezbednost“ Amerikanaca.

Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

Microsoft je izjavio da prepoznaje potrebu državnih korisnika za višim bezbednosnim zahtevima. Prošle godine je najavio plan alata i usluga namenjenih vladinoj upotrebi, uključujući Azure OpenAI uslugu za klasifikovana radna opterećenja i novu verziju Microsoft 365 Copilot asistenta. Kompanija je saopštila da će svi ti alati i usluge imati više nivoe bezbednosti koji će ih učiniti pogodnijim za rukovanje osetljivim podacima. Špindorova kancelarija, proceniće vladinu verziju Copilot kada bude dostupna pre nego što odluči da li se može koristiti na uređajima Bele kuće.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *