Microsoft Copilot sada je posebna aplikacija na vašem Android telefonu. 

Microsoft je lansirao posebnu Microsoft Copilot (ranije poznatu kao Bing Chat) aplikaciju na Androidu kako bi pomogao korisnicima da poboljšaju svoju produktivnost. 

PCPress.rs Image

Aplikacija radi na uređajima sa Androidom 11 i novijim verzijama

AI chat asistent isti je kao onaj koji koristite na svom telefonu putem aplikacija poput Binga i Microsoft Edge i može obavljati zadatke poput pisanja sadržaja, kreiranja slika i svega čega je sposoban pre nego što je postao Android aplikacija.

Iako bi odluka Microsofta da izda posebnu Copilot aplikaciju na Androidu sličnu ChatGPT mnoge mogla da iznenadi, postoji mnogo dobrih razloga za to. Na primer, Microsoft može ponuditi usmereno i optimizovano korisničko iskustvo sa Copilot aplikacijom. Korisnici će moći direktno pristupiti chat opciji bez odlaganja, za razliku od otvaranja druge aplikacije i zatim pokretanja usluge iz nje. Pokretanje Copilot-a kao zasebne aplikacije takođe će privući pažnju više ljudi, jer joj se sada lako može pristupiti putem Google Play prodavnice umesto da bude skrivena u drugoj usluzi.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot: Drug za igranje video igara

Da biste počeli, treba da preuzmete i instalirate Microsoft Copilot aplikaciju na svom telefonu. Veličina preuzimanja je 86.37 MB, i može se pokretati na uređajima sa Androidom 11 i novijim verzijama. To znači da, ako imate Android telefon koji je stariji od tri godine, nećete moći da instalirate ovu aplikaciju na svom uređaju. Ukratko, čak i ako nemate najnovije i najbolje Android telefone, pobrinite se da nadogradite svoj telefon barem na Android 11. Takođe, trebaće vam Microsoft nalog da biste koristili aplikaciju u punom kapacitetu.

Međutim, Microsoft Copilot će i dalje postojati u aplikacijama poput Binga i Microsoft Edge, kako je potvrdio Majkl Šehter, potpredsednik Microsoft Bing Growth and Distribution tima. Međutim, nema informacija o tome kada ili da li će Microsoft Copilot biti dostupan korisnicima iPhone-a.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: