BIZIT plus

Microsoft dodaje Internet Explorer mod u Edge

Microsoft je odavno prešao sa Internet Explorer-a na Chromium zasnovan Edge browser. Međutim, u korporativnom okruženju mnoge web aplikacije pisane su tako da rade isključivo sa Internet Explorer-om. To predstavlja problem jer korisnici često moraju da se iz jednog browser-a prebacuju u drugi kako bi završili posao. U budućnosti će to biti rešeno tako što će se u okviru Edge-a nalaziti implementiran i Internet Explorer mod.

PCPress.rs Image

Za sada je ova funkcija dostupna samu u novom Edge Dev build-u. Ideja je da, ako je apsolutno neophodan Internet Explorer za rad, korisnik ne mora da otvara novi browser, već da samo uključi Internet Explorer mod u Edge-u. Administratori u kompaniji biće u mogućnosti i da kreiraju listu sajtova koji zahtevaju isključivo IE, na osnovu kojeg će Edge automatski uključivati taj mod kad za to bude potrebe. Ovo izdanje Edge-a takođe donosi i druge funkcije kao što su podrška za grupne polise, striktnije bezbednosne procedure, sinhronizacija podataka…

Pročitajte i:  Microsoft lansira Copilot Pro  

Dev build je, inače, jedno od prvih izdanja nove verzije Edge-a i verovatno u sebi sadrži dosta bagova. To znači da, ako imate priliku da ga instalirate, ne biste trebali da ga koristite kao osnovni browser. U svakom slučaju, ovako „prepravljeni“ Edge prilazi korak bliže korisnicima i predstavlja dobru vest za IT administratore, koji će u budućnosti imati manje posla oko stvari vezanih za kompatibilnost browser-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: