Microsoft donirao softver Petnici

Kompanija Microsoft Srbija donirala je Istraživačkom centru Petnica 313.405,00 dolara u proizvodima.

Photo: Petnica.rs
Photo: Petnica.rs

Petnica je renovirana i proširena u septembru 2011. godine zahvaljujući donaciji od sedam miliona evra Evropske investicione banke, kada je obezbeđena i velika količina hardverske opreme.

Postali smo svesni koliko smo porasli tek u trenutku kada smo počeli da razmišljamo o neophodnosti saradnje sa velikom kompanijom kao što je Microsoft.

Nismo u mogućnosti da radimo na projektima iz istorije ili lingvistike bez adekvatnog softvera. Za svaki projekat ili program postoji specijalizovan softver koji nam je vrlo koristan“, izjavio je Nikola Božić, rukovodilac sektora za saradnju i upravljanje projektima Istraživačkog centra Petnica.

Više od 150 inženjera koji rade u Microsoft razvojnom centru u Srbiji bili su uključeni u program Petnice, a mnogi od njih i danas volontiraju i uključeni su u naučne projekte iz oblasti fizike, matematike, elektrotehnike i programiranja.

Donacija koju smo dali Petnici podrazumeva Windows, Office ali i Visual Studio, vrlo bitan za mlade programere koji se tamo školuju. Microsoft u Srbiji je veoma zadovoljan činjenicom da je naš softver učinio rad istraživačke stanice u Petnici lakšim i ekifasnijim jer je ta ustanova pravi rasadnik talenata na koje i Microsoft računa u budućnosti“, kaže Tanja Tatomirović, zadužena za odnose s javnošću i programe društvene odgovornosti u Microsoftu u Srbiji i Crnoj Gori.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,