ePlaneta

Microsoft donosi real-time prevođenje glasa u Skype

Microsoft je pokrenuo prevođenje glasa u realnom vremenu u Skype-u, koji sada može da prevodi nečiji glas u realnom vremenu koristeći veštačku inteligenciju (AI) kako bi prevedeni glas zvučao slično originalnom glasu.

PCPress.rs Image

Microsoft je pokrenuo prevođenje glasa u realnom vremenu u Skype-u

„Pokrećemo prevođenje video poziva sa Skype-a na Skype u realnom vremenu, koristeći vaš prirodni glas. To znači da možete da razgovarate sa nekim ko govori drugi jezik, a prevod će se desiti automatski, u realnom vremenu, dok se razgovor odvija“, navodi Microsoft u blog postu. Prevodi u realnom vremenu sa prirodnim glasom će stići u grupne video pozive i telefoniju u narednim mesecima, navodi se u blogu.

Nova funkcija prevođenja koristi AI da automatski otkrije jezike koji se govore tokom video poziva i prevede ih u realnom vremenu. Da bi se to postiglo, tehnologija prepoznavanja govora i obrada prirodnog jezika se kombinuju za razumevanje, tumačenje i prevođenje izgovorenih reči. Štaviše, ako korisnici aktiviraju upotrebu svog prirodnog glasa, kompanija kaže da će koristiti veštačku inteligenciju da uzorkuje reči i podesi prevod da zvuči kao oni, čineći razgovor ljudskijim, navodi se na blogu.

Pročitajte i:  Doom: The Dark Ages dolazi 2025.

Ovo je ogroman korak napred za Skype, jer omogućava ljudima koji govore različite jezike da lako komuniciraju jedni sa drugima, rekli su iz kompanije.

Izvor: Bgr

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,