Microsoft donosi real-time prevođenje glasa u Skype

Microsoft je pokrenuo prevođenje glasa u realnom vremenu u Skype-u, koji sada može da prevodi nečiji glas u realnom vremenu koristeći veštačku inteligenciju (AI) kako bi prevedeni glas zvučao slično originalnom glasu.

PCPress.rs Image

Microsoft je pokrenuo prevođenje glasa u realnom vremenu u Skype-u

„Pokrećemo prevođenje video poziva sa Skype-a na Skype u realnom vremenu, koristeći vaš prirodni glas. To znači da možete da razgovarate sa nekim ko govori drugi jezik, a prevod će se desiti automatski, u realnom vremenu, dok se razgovor odvija“, navodi Microsoft u blog postu. Prevodi u realnom vremenu sa prirodnim glasom će stići u grupne video pozive i telefoniju u narednim mesecima, navodi se u blogu.

Nova funkcija prevođenja koristi AI da automatski otkrije jezike koji se govore tokom video poziva i prevede ih u realnom vremenu. Da bi se to postiglo, tehnologija prepoznavanja govora i obrada prirodnog jezika se kombinuju za razumevanje, tumačenje i prevođenje izgovorenih reči. Štaviše, ako korisnici aktiviraju upotrebu svog prirodnog glasa, kompanija kaže da će koristiti veštačku inteligenciju da uzorkuje reči i podesi prevod da zvuči kao oni, čineći razgovor ljudskijim, navodi se na blogu.

Pročitajte i:  Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Ovo je ogroman korak napred za Skype, jer omogućava ljudima koji govore različite jezike da lako komuniciraju jedni sa drugima, rekli su iz kompanije.

Izvor: Bgr

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,