BIZIT plus

Microsoft donosi SwiftKey tastaturu na Windows 10

Microsoft planira da svoju SwiftKey tastaturu dovede na Windows 10 kasnije ove godine. Softverski gigant je započeo testiranje SwiftKey-a u svom javnom beta programu za Windows 10 testere. Tastatura uključuje autokorekciju i predviđanja baš kao na iOS-u i Android-u, a pokretaće tastaturu na dodir kada se Windows 10 koristi u tablet režimu.

PCPress.rs Image

Najnoviji Windows 10 preview, pod kodnim nazivom Redstone 5, uključuje pristup SwiftKey-u na engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom, španskom, portugalskom i ruskom jeziku. Microsoft je kupio SwiftKey još u 2016. godini i objavio je svoje prvo glavno ažuriranje za iOS i Android verzije ranije ove godine. Pored SwiftKey-a, Microsoft takođe testira nove promene u Windows 10 Game Bar-u. Nova opcija vam omogućava da vidite brzinu igre, iskorišćenost CPU-a, GPU VRAM iskorišćenost i iskorišćenost RAM-a. Takođe možete podesiti audio izlazne uređaje iz Game Game-a ili prilagoditi jačinu zvuka igrice.

PCPress.rs Image

Microsoft takođe radi na mogućnosti da tekst u aplikacijama za Windows bude mnogo veći. Novi „slider“ u podešavanjima će prilagoditi veličinu teksta u Windows-u, desktop aplikacijama i Universal Windows aplikacijama. Ako ste ljubitelj opcije pripovedača (narrator) u Windows-u 10, Microsoft takođe poboljšava ovu opciju sa nekoliko promena dizajniranih da je učini korisnijom.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

PCPress.rs Image

Na kraju, Microsoft Edge prati Google-ovo Chrome vođstvo tako što omogućava korisnicima da blokiraju autoplay video snimke. Nova „dozvolite sajtovima da automatski reprodukuju sadržaj“, opcija je sada dostupna, a Microsoft skuplja povratne informacije o tome kako je najbolje implementirati ovo u Windows 10.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: