Veći MacBook Air za rast prodaje laptopova

Apple računa na veći MacBook Air sa 15-inčnim ekranom kako bi pomogao da se poveća prodaja laptopova, prema izveštaju Bloombergovog Marka Gurmana. Uređaj, za koji se očekuje da stigne ove godine, mogao bi doći sa istim M2 čipom koji je uključen u modele MacBook Air objavljene prošle godine — a ne nadograđenim M3 čipom kako se ranije mislilo.

PCPress.rs Image

Kao što je Gurman primetio, MacBook Air od 15 inča može imati istu rezoluciju od 3024 k 1964 kao i MacBook Pro od 14 inča, ali sa malo manje oštrine jer se rasteže kako bi popunio više prostora. Još nije jasno kada će se ovaj laptop pojaviti, ali Apple ga navodno testira sa macOS-om 14, koji planira da otkrije na svetskoj konferenciji za programere u junu.

Prodaja Apple-ovih laptopova je prilično opala u poslednjih godinu dana. Mac prihodi su pali za 10 procenata prošlog leta i još više pali u prvom kvartalu 2023. godine, a Apple je prijavio nagli pad prodaje od 29 procenata. Ranije ovog meseca, izveštaj IDC-a je otkrio da je isporuka Apple-ovih laptopova za prvi kvartal 2023. godine opala za oko 40 odsto usred „slabe potražnje, viška zaliha i pogoršanja makroekonomske klime“.

Pročitajte i:  Apple negira da je prekršio nalog američkog suda u tužbi Epic Games

Pored ovog većeg MacBook Air-a, Apple navodno testira niz drugih Mac računara kako bi nadoknadio pad prodaje. To uključuje novi MacBook Air od 13 inča, iMac od 24 inča i MacBook Pro od 13 inča, od kojih se očekuje da će svi doći sa M3 čipom sa novim i efikasnijim 3nm procesom. U međuvremenu, osveženi MacBook Pro od 14 inča i 16 inča su u pripremi za 2024. godinu, kaže Gurman.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,