Data centri 2024

Microsoft je slučajno objavio alat koji otključava tajne funkcije Windows 11

Želite da isprobate neke od najnovijih funkcija operativnog sistema Windows 11?

PCPress.rs Image

Linkovi do fajla StagingTool.exe su brzo uklonjene, ali sada se probijaju po forumima naprednih korisnika

One kojima čak i Microsoft ne želi da stotine miliona korisnika još uvek imaju pristup? Pa, sve što treba da uradite je da se tiho spustite na jednu od malo manje renomiranih uličica interneta i preuzmete ovu alatku. Ne brinite, ona je ispala iz Microsoftovog štaba, legalna je. Instalirajte ga, pokrenite nekoliko komandnih linija i možete preskočiti A/B test programa Windows Insider i dobiti dobre stvari.

2. avgusta je Microsoft objavio neka uputstva za svoj program Bug Bash, periodični događaj na kojem podstiče programere i Windows super fanove da pronađu greške u najnovijim verzijama Windows Insider-a i prijave ih. Ali ova uputstva su uključivala link za preuzimanje interne Microsoft alatke za programere, koju su korisnici brzo uočili. Izvršni fajl StagingTool se može koristiti u komandnoj liniji za omogućavanje i onemogućavanje skrivenih funkcija u verzijama Insajdera koje inače nisu vidljive, možda zaobilazeći polunasumično A/B testiranje koje najželjniji korisnici pregleda Windows-a mogu smatrati frustrirajućim.

Pročitajte i:  Tri saveta za brže pokretanje vašeg Windows računara

Linkovi do StagingTool.exe su uklonjeni iz javnog uvida za manje od jednog dana, ali fanovi Windows Insajdera su brzo distribuirali program i trenutno se bave seciranjem svega što može da uradi. Ovo nije jedini način za ručno prebacivanje skrivenih prekidača u Windows-u; alati koje su kreirali korisnici su ranije omogućavali ovakve stvari. Ali ovo je nesumnjivo jedno od najvećih curenja informacija koje dolazi direktno od Microsofta. Alat sada možete pronaći u raznim Windows grupama i forumima (ali budite oprezni pri preuzimanju neproverenih izvršnih fajlova!). Što se tiče inženjerskih alata, StagingTool.exe je prilično jednostavan, dozvoljavajući vam da omogućite ili onemogućite različite opcije i režime u verzijama Insajdera pomoću tekstualnih komandi. Pošto alatka dolazi direktno (iako greškom) od Microsofta, majstori se zabavljaju da isprobavaju različite opcije sa više samopouzdanja nego inače. Ali kao i sa svim eksperimentalnim funkcijama, nastavite na sopstveni rizik ako želite da ga isprobate sami.

Izvor: Pcworld

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,