Musk ukida blokiranje na X platformi

Musk navodi da se opcija blokiranja ukida svuda osim u privatnim porukama.

PCPress.rs Image

Funkcija blokiranja služi kao zaštita od uznemiravanja

Elon Musk još uvek nije završio sa velikim izmenama na X platformi. Vlasnik platforme i glavni tehnički direktor navodi da usluga ranije poznata kao Twitter ukida opciju blokiranja drugih korisnika, osim kada su u pitanju privatne poruke. Musk je ranije izrazio želju da ukloni funkciju blokiranja. On je naveo da nema smisla blokirati druge korisnike, umesto toga ih jednostavno treba isključiti. Opcija isključivanja zvuka ostaje i dalje dostupna korisnicima.

Mnogi ljudi koriste funkciju blokiranja da bi se zaštitili od uznemiravanja. To je ključna bezbednosna karakteristika platforme. Međutim, njeno ukidanje otvara vrata korisnicima da vide više sadržaja koji možda ne žele.

Takođe, neki korisnici blokiraju oglašivače i brendove koje ne žele da vide. Ovakav razvoj događaja mogao bi da utiče na rezultate i prihode kompanije.

U februaru, X je ugasio svoj besplatan API. Godinu dana ranije, Twitter je predlagao aplikacije trećih strane koje korisnici mogu da koriste za ublažavanje uznemiravanja na platformi. Jedan od tih alata, Block Party, napustio je Twitter nakon promena API-ja.

Ubrzo nakon što je Musk objavio plan za uklanjanje funkcije blokiranja, konkurentna platforma Bluesky je prestala sa radom. To ukazuje da sve više korisnika želi da se prebaci na konkurentske platforme. Korisnici traže alternative kako bi se zaštitili ili izbegli neželjene promene na X platformi.

Pročitajte i:  Musk: Četvrti let Starshipa za 3-5 nedelja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,