Omiljena aplikacija za tastaturu sada omogućava prilagodljive rasporede za bilo koju veličinu ekrana

Gboard je jedna od najboljih aplikacija za tastaturu, i zato je podrazumevana tastatura po izboru za nekoliko proizvođača Android-a.

PCPress.rs Image

Gboard-ova nova opcija promene veličine primećena je u najnovijoj beta verziji

Sa ovim brendovima koji prave ekrane telefona u mnoštvu oblika i veličina, dinamičke tastature koje se prilagođavaju svakom tipu ekrana su važnije nego ikad. Nedavno je uočen Gboard-ov novi podrazumevani podeljeni raspored na Samsung Galaxy Fold seriji, ali Google sada testira novu opciju kako bi vam pružio ozbiljnu kontrolu nad veličinom i položajem tastature, bez obzira na veličinu ekrana.

Gboard je napunjen funkcijama koje omogućavaju promenu veličine i pozicioniranje radi optimalne udobnosti. Jednoručni režim aplikacije pojednostavljuje kucanje na širokim ekranima jednim palcem, dok Floating opcija prikazuje Gboard kao prozor koji se može menjati na vrhu bilo koje aplikacije koju koristite. Odvojeno od ovih izgleda, uočena je nova opcija pod nazivom Resize na traci sa alatkama za najnoviju Gboard beta verziju (v13.2.05).

Kada prvo dodirnete Resize, dobijate opciju da promenite vertikalnu visinu tastature samo prevlačenjem ivice nagore ili nadole pomoću ručke za povlačenje, slično kao da menjate veličinu slike. Ovo je ogroman korak u odnosu na podešavanje visine u sedam koraka dostupno pod podešavanjima Gboard-a → Preferences →Keyboard height. Nova opcija takođe omogućava promenu širine na sličan način, tako da Gboard može da se širi po celoj širini vašeg ekrana ili samo da zauzme trećinu tog prostora. Podešavanje čak omogućava definisanje donje granice tastature, tako da možete da pomerite spacebar dalje nagore i na dohvat ruke.

Pročitajte i:  Kad malver vreba iz Google Chrome pregledača

Kada izvršite sva podešavanja, možete da pritisnete kvačicu da biste potvrdili ili da koristite opciju da vratite Gboard na uobičajenu veličinu. Nismo sigurni zašto je ova opcija dodata kada postoje opcije poput One-handed režima, ali postoji nekoliko jasnih prednosti, kao što je precizno podešavanje veličine i odsustvo kontrola lokacije na tastaturi koje obično vidite u režimu jednom rukom. Međutim, ovo je beta funkcija i može proći kroz dalju reviziju pre nego što pređe na stabilni kanal.

Izvor: Androidpolice

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,