Microsoft Ocean Plastic Mouse napravljen je od recikliranih materijala

Tokom prethodnih godina Microsoft je napravio nekoliko zaista dobrih miševa, a model koji je sada predstavljen predstavlja nešto sasvim novo, ali u smislu koji možda ne biste očekivali. Naime, umesto da se bavi povećanjem preciznosti, izmišljanjem „novog točkića“ i sličnih stvari, Microsoft se ovog puta fokusirao na ekologiju.

ocean plastic mouse

Podizanje ekološke svesti

Ocean Plastic Mouse je specifičan po tome što je 20 procenata njegovog kućišta napravljeno od reciklirane plastike, dok pakovanje može da se reciklira u potpunosti.

U avgustu prošle godine, Microsoft se obavezao da će do 2030. godine dostići cilj poslovanja bez emisije štetnih sastojaka u atmosferu, kao i da će do 2025. godine prestati da koristi nereciklirajuću plastiku u pakovanjima. Mala kutija u kojoj dolazi Ocean Plastic Mouse, napravljena od recikliranog drveta i vlakana šećerne trske predstavlja korak u tom pravcu. Takođe, kompanija je pomenula da će pokrenuti program besplatnog slanja starih miševa, kako bi oni mogli da se recikliraju.

Reciklirana plastika u ovom mišu pronađena je i pokupljena iz okeana, ali i iz drugih vodenih sredina. Ona je prvo samlevena, a zatim pomešana sa drugim materijalima i izlivana u obliku kućišta miša.

Pročitajte i:  Microsoft dozvoljava aplikacije nezavisnih proizvođača u svojoj Windows prodavnici

Ocean Plastic Mouse je bežični miš koji za konekciju sa računarom koristi Bluetooth Low Energy tehnologiju. Zahvaljujući tome, samo jedna AA baterija obezbeđuje autonomiju od godinu dana. Miš poseduje konfigurabilne tastere, čije funkcije mogu da se podešavaju preko Mouse and Keyboard center softvera slobodnog za preuzimanje. Njegova cena u pretprodaji je 24.99 dolara, a u slobodnoj prodaji će se naći 5. oktobra.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.