BIZIT plus

Microsoft testira Windows 11 sa ispravkom za zvuk  

Microsoft je objavio novu verziju Canary testa za Windows koja donosi kompanijsku funkciju Voice Clarity, koja je ranije radila samo na Surface uređajima, na sve Windows mašine, uključujući i one koje koriste ARM CPU. Kompanija kaže u postu na blogu da ova funkcija koristi „malo složene AI modele“ za filtriranje pozadinske buke, eha i odjeka u realnom vremenu. 

PCPress.rs Image

Ako Voice Clarity radi dovoljno dobro, njegov očigledan najbolji slučaj je da Zoom ili Teams sastanke učini manje nepodnošljivim – na kraju krajeva, koliko puta ste se našli izgubljeni jer neko drži prezentaciju dok stoji 10 stopa od laptopa, njihov glas preplavljeni morem odjeka ili eha? Ili niste bili u mogućnosti da se koncentrišete na ono što govorite jer vam svaka vaša reč uzvraća preko mikrofona drugog učesnika? 

Microsoft kaže da PC igre takođe mogu da koriste funkciju za glasovno ćaskanje, gde će, opet, koristiti veštačku inteligenciju za suzbijanje neželjene pozadinske buke. Izgradnja takođe donosi trenutni pristup fotografijama i snimcima ekrana sa povezanih Android uređaja i novu proceduru podešavanja Windows-a za koju kompanija kaže da ima „mnogo čistiji i moderniji dizajn“. Takođe dodaje 80Gbps ažuriranje na USB4. 

Pročitajte i:  Pogledi na Excel tabele

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: