Microsoft Outlook sada ima više od 100 miliona instalacija na Androidu

Pad Windows Phone-a nateralo je Microsoft da napravi neke smele korake kako bi ostao relevantan u potrošačkom prostoru. Praveći sve svoje popularne aplikacije dostupnim za Android i iOS, bio je jedan od tih koraka koji se na sreću Microsofta ispostavilo se da ima smisla. Većina aplikacija diva iz Redmonda, jako dobro se drži u Google-ovoj prodavnici aplikacija pa neretko imaju desetine i stotine miliona preuzimanja.

PCPress.rs Image

Microsoft Outlook je jedan od popularnih servisa ovog IT giganta koji se svoju Android verziju doživeli na radost miliona korisnika širom sveta. Sada je ta aplikacija napravila novi rekord, 100 miliona instalacija na Play Store-u. To je veliko dostignuće imajući u vidu da je Google-ov Gmail praktično preinstaliran na svakom Android telefonu.

PCPress.rs Image

Međutim, Outlook nije jedina Microsoftova aplikacija koja je dostigla takav uspeh – Swiftkey je skoro dostigla 500 miliona preuzimanja na Play Store-u. Sa rejtingom od 4.5 od 5 zvezdica za aplikaciju, šta god da je Microsoft uradio sa prisvojenom aplikacijom Acompli od koje je napravio Outlook Mobile u 2014. godini, imalo je dosta smisla jer je usrećilo korisnike.

Izvor: mspoweruser

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,