Microsoft ponovo vaskrsava Clippy

Microsoft vraća Clippy-a u Microsoft Teams, nakon što je prvo oživeo dosadnu spajalicu pre dve godine, a zatim je ubio nakon nekoliko dana.

PCPress.rs Image

Clippy je sada paket stikera unutar Teams-a

Uskoro će u Microsoft Teams-u biti dostupan paket stikera koji uključuje mnogo različitih verzija antropomorfne spajalice. Novi retro paket stikera mnogo liči na stikere koje je tim zaposlenih u Microsoftu kreirao za Teams pre više od dve godine. Zvaničnici Majkrosofta su brzo zatvorili projekat, a izvor je u to vreme otkrio da „brend policija“ unutar kompanije nije bila srećna što se Clippy pojavio u Microsoft Teams-u.

Clippy je započeo život u Office 97, ljubazno nudeći savete za korišćenje Microsoft Office softvera. Ljudi su imali pomešane reakcije na njega, a Clippy-jevo vreme kao asistent Office-a završilo se 2001. sa Office XP-om. Microsoft nije bio voljan da prihvati Clippy kao meme u svojim Office ili Windows proizvodima do ranije ove godine i sada je zamenio standardne emodžije spajalice u operativnom sistemu Windows 11, bio je deo novih pozadina Teams-a i najzad zvezda u paketu stikera u Microsoft Teams-u.

Pročitajte i:  Kuda ide Excel korisnički interfejs?

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,