Microsoft PowerPoint na webu ima novu video funkciju

PowerPoint godinama podržava dodavanje video zapisa u prezentacije, ali web aplikacija nije imala sve funkcije PowerPoint-a za desktop računare. Microsoft pokušava da to promeni novom ispravkom.

PCPress.rs Image

Nova funkcija web PowerPoint-a

Microsoft je 29. marta potvrdio u postu na blogu da PowerPoint na webu sada podržava otpremanje video zapisa za upotrebu u prezentacijama. Pre toga, web aplikacija je bila ograničena na ugrađivanje video zapisa sa drugih platformi, poput YouTube-a. Možete samo da kliknete na Insert tab na traci sa alatkama, kliknete na padajući meni Video i izaberete „Video from device“ da biste izabrali fajl. Ova novost stiže samo nekoliko dana nakon što je PowerPoint na webu dobio automatsko formatiranje za liste.

I dalje ste ograničeni na video zapise veličine do 256 MB, ali to bi trebalo da bude dovoljno za većinu prezentacija — ako vam je zaista potreban 4K video ili video zapis veće dužine u jednom od vaših slajdova, otpremanje YouTube videa koji nije na listi će verovatno ionako bolje funkcionisati . Microsoft preporučuje korišćenje .MP4 video zapisa, ali PowerPoint na webu takođe može da prepozna MOV, WMV, AVI, M4V, MKV, ASF i TS fajlove.

Pročitajte i:  Microsoft najavio gašenje podrške za Office 2016 i Office 2019

Microsoft kaže da nova funkcija još uvek stiže do pojedinačnih korisnika, tako da ako je ne vidite u svom browseru, trebalo bi da se pojavi uskoro.

Izvor: Howtogeek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,