BIZIT plus

Microsoft priprema preduzeća za osmonedeljnu „Extended Stable“ verziju Edge-a

Podrazumevano, Edge će, krajem ove godine, biti podešen da automatski dobija ažuriranja svake četiri nedelje. Microsoft je započeo pripremu preduzeća koja bi možda želela da pređu na opcioni ritam sporijeg izdanja za Edge browser kompanije.

PCPress.rs Image

Kompanije koje četvoronedeljni tempo vide kao prebrz, imaće drugu opciju

Ranije ove godine, Microsoft je najavio da će Edge, koji se oslanja na iste osnovne Chromium tehnologije kao i Google-ov Chrome, slediti tog rivala u skraćivanju intervala između izdanja na četiri nedelje. Prva u četvoronedeljnom ciklusu biće verzija 94 Chrome-a i Edge-a. Google planira da debituje Chrome 94 21. septembra. U međuvremenu, Microsoft će predstaviti Edge 94 23. septembra, a Edge 95 21. oktobra. Počevši od verzije 94, Chrome i Edge će takođe nuditi ono što se naziva „Extended Stable“ izdanje koje će koristiti osmonedeljni interval umesto podrazumevane četiri nedelje.

Očigledno je da su IT administratori u preduzećima nezadovoljni idejom ubrzanog tempa ažuriranja, Extended Stable izdanja će se pojaviti u svakoj verziji sa parnim brojevima. Sledeće Extended Stable izdanje će tada biti v. 96, v. 98 i tako dalje za Edge (i Chrome). Podrazumevano, Edge će se automatski ažurirati svake četiri nedelje. Osmonedeljni interval je opcioni, pri čemu je za izbor potrebno da se koriste administratorske smernice grupe TargetChannel koje još uvek nisu dokumentovane od strane administratora, ili naizmenično, Intune iz Microsoft Endpoint Managera. Microsoft je prošlog meseca rekao da će se “važne bezbednosne zakrpe i popravke isporučivati po potrebi nezavisno od izabrane opcije izdanja”, što je impliciralo da će se bezbednosna ažuriranja za Extended Stable nastaviti na njihov trenutni način bez rasporeda.

Pročitajte i:  Vlasnik Tumblr-a ugovora sa OpenAI uvođenje Midjourney AI

Google, koji bi kao moć koja stoji iza Chromiuma trebalo bi da bude obavešten, rekao je u martu da će se „bezbednosne ispravke za Extended Stable objavljivati svake dve nedelje radi rešavanja važnih problema, ali ta ažuriranja neće sadržati nove funkcije ili sve bezbednosne popravke koje će primiti opcija od 4 nedelje”. Zbog dužeg intervala između izdanja za Edge’s Extended Stable, Microsoft je takođe promenio svoju politiku podrške za browser. Pre proširene stabilnosti – i još uvek primenjive na sve kopije Edgea od četiri nedelje – Microsoft je ponudio ono što je nazvao „Potpomognuta podrška“ za trenutnu N i dve prethodne verzije, N1 i N2. S druge strane, Extended Stable Edge će biti podržan samo za N i N-1.

Izvor: Computerworld

Facebook komentari: