TrendMicro

YouTube će prikazati video poglavlja odmah u rezultatima pretrage

YouTube najavljuje neke nove funkcije za pretraživanje kako bi olakšao pronalaženje onoga što tražite usred ogromne količine sadržaja na platformi.

PCPress.rs Image

Olakšava prelazak na tačno onaj deo video zapisa koji želite da vidite

Jedno korisno ažuriranje je to što će YouTube prikazati video poglavlja odmah u rezultatima pretrage, što bi trebalo olakšati prelazak na tačan deo video zapisa koji bi vam mogao biti od najveće pomoći. Umesto da morate da gledate ceo video zapis i listate kroz poglavlja samo da biste pronašli informacije koje tražite, moći ćete da vidite poglavlja iz pretrage tako da možete lakše da se krećete do određenih mesta u video zapisu. YouTube takođe dodaje preglede video zapisa u rezultate pretrage na mobilnim uređajima, što znači da možete videti kratak isečak video zapisa pre nego što ga dodirnete.

Druga promena je osmišljena da pomogne ljudima da pronađu video zapise ako nema sadržaja o tome šta traže na njihovom lokalnom jeziku. U tom slučaju, YouTube će u rezultatima pretrage prikazivati video zapise sa automatski prevedenim titlovima, naslovima i opisima. Video zapisi koji će se pojaviti, u ovom slučaju, su na engleskom za početak, ali kompanija planira da to proširi na više jezika u budućnosti. Da bi dodatno pomogla ljudima da pronađu informacije na YouTube -u, kompanija eksperimentiše sa dodavanjem linkova do veb stranica i „drugih formata“ iz Google pretrage u rezultate YouTube pretrage. Ovaj eksperiment je dostupan samo na mobilnim uređajima u Indiji i Indoneziji, ali kompanija kaže da će “razmotriti proširenje” ove funkcije na dodatne zemlje.

Pročitajte i:  YouTube olakšava podešavanje AMA

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: