ePlaneta

Najnovije ažuriranje za Android Auto: Stižu Zoom i WebEx pozivi

Takođe, američki korisnici će konačno moći da otključaju vozila putem svojih telefona.

PCPress.rs Image

Proširuje se funkcionalnost sistema

Google je predstavio niz softverskih nadogradnji za Android Auto. Google navodi da će vozači sada moći da se pridruže WebEx ili Zoom sastancima. Tu funkciju kompanija je prethodno najavila 2023.godine. Aplikacije za sastanke prilikom korišćenja radiće samo u audio režimu. To znači da korisnici neće imati video sadržaj, već će samo moći da čuju zvuk tokom sastanka.

Osim poboljšanja produktivnosti, Google takođe pokušava da proširi svoju ponudu audio i video zabavnog sadržaja sa uvođenjem Prime Video servisa na Google Play aplikaciju. Ova funkcija, će se pojaviti na ekranima u “Parked entertainment” režimu i biće dostupna samo za odabrane brendove vozila. Pre svega to će biti Renault, Polestar i Volvo.

Google navodi da će se ova funkcija vremenom pojaviti i kod drugih proizvođača. Osim strimovanja i pretraga zasnovana na Chrome-u će biti dostupna. Pretraga je već dostupna u nekim automobilima putem Google Play aplikacije, Vivaldi. Dok uvodi zabavne sadržaje za vožače, Google takođe proširuje funkcionalnost ekrana tako što čini aplikaciju Weather Channel dostupnom za prognozu. Zatim, uvodi funkciju za bezbednost “follow-me” koja omogućuje trećim stranama praćenje vašeg vozila. “Trip View” radar će takođe prikazivati ​​stvarne mape i to uglavnom za vremenske nepogode.

Pročitajte i:  Android Auto 12.0 dostupan svim korisnicima

Na kraju, Google nudi digitalni ključ za automobile koji omogućuje vozačima da koriste svoje pametne telefone za zaključavanje i otključavanje svojih vozila konačno će biti dostupan u odabranim modelima Hyundai-ja, Genesis-a i Kia-e u SAD-u i Kanadi za one koji imaju kompatibilne Pixel i Samsung uređaje. Takođe, tehnologija će omogućiti vozačima da bežično dele digitalne ključeve sa porodicom i prijateljima. Digitalni ključevi već ranije bili dostupni u nekoliko evropskih zemalja.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,