Microsoft: Windows 7 datumi

PCPress-win7-setup036 Prethodno najavljena objava Windows 7 RTM izdanja za 22. juli korigovana je naknadno detaljnijim informacijama o raspoloživosti RTM (Ready to Manufacture) verzije novog operativnog sistema za razne kategorije Microsoft partnera i saradnika. Većina onih koji su očekivali da će moći 22. jula da dođu do konačne verzine Windows-a 7, moraće da se strpi do 6. avgusta.

Detaljnije informacije o dostupnosti objavio je WindowsTeamBlog, pa možete da pogledate u koju kategoriju spadate i kada (i pod kojim uslovima) možete da očekujete vaš primerak Windows 7 operativnog sistema:

Partneri i OEM proizvođači

ISV (Independent software vendor) i IHV (Independent hardware vendor) partneri moći će da preuzmu Windows 7 RTM na Microsoft Connect ili Microsoft MSDN sajtovima 6. avgusta 2009. godine.

Microsoft-ov partnerski program za grupu Gold/Certified Members moći će da preuzme Windows 7 RTM na engleskom jeziku kroz Microsoft Partner Network (MPN) portal od 16. avgusta. Do 1. oktobra biće na raspolaganju i ostale jezičke verzije.

Preuzimanje za Microsoft Action Pack pretplatnike počeće 23. avgusta za englesku verziju uz dodavanje ostalih jezika do 1. oktobra.

Pročitajte i:  Ažuriranje Xbox kontrolera olakšava uparivanje i prebacivanje između uređaja

Naravno, najznačajniji Microsoft-ovi OEM partneri već su posetili Redmond, gde su im 25. jula svečano uručene RTM verzije Windows 7 operativnog sistema i set aktivacionih ključeva koji pripada ovim velikim kompanijama.

Win7-OEMkey-HP Win7-OEMkey-Toshiba Win7-OEMkey-Lenovo Win7-OEMkey-Asus
Win7-OEMkey-Acer Win7-OEMkey-Dell Win7-OEMkey-Sony Win7-OEMkey-Fujitsu

Poslovni partneri

Ako ste Volume License (VL) korisnici sa Software Assurance (SA) opcijom licence, moći ćete da preuzmete Windows 7 RTM na engleskom od 7. avgusta preko Volume License Service Center (VLSC) sajta. Ostali jezici biće na raspolaganju 3-4 nedelje nakon toga. Ukoliko nemate SA licencu, moraćete da se strpite do 1. septembra, kada će RTM biti raspoloživ svim Volume Licensing pretplatnicima.

IT profesionalci i razvojni timovi

Preuzimanje za TechNet i MSDN pretplatnike takođe počinje 6. avgusta za englesku verziju uz dodavanje ostalih jezičkih verzija do 1. oktobra.

Beta testeri i entuzijasti

Kao i u prethodnim slučajevima, beta testeri neće automatski dobiti besplatnu kopiju Windows-a 7, ali im je osiguran popust od 50% za Home Premium i Professional verzije pri kupovini u Microsoft Store online prodavnici. Primera radi, cena Full Ultimate verzije je 319 dolara, a Upgrade Ultimate verzije 219 dolara. Upgrade Ultimate verzija namenjena je svima koji već koriste licencirani Windows 2000, XP ili Vista verziju. (219 dolara iznosi otprilike 154 evra).

Pročitajte i:  Nova ažuriranja BIOS-a učiniće Windows 11 podršku lakšom

Microsoft najavljuje i posebnu pogodnost kupovine “kućne” licence koja će dozvoljavati instalaciju Windows 7 Home Premium verzije na tri računara. Preciznije informacije će uslediti ali je već poznato da će ova licenca biti ponuđena najpre onima koji su učestvovali u beta testiranju.

Korisnici

Za sve ostale korisnike, uključujući i one koji sada kupuju računare sa Windows 7 Upgrade opcijom (HP, Toshiba), nova verzija će biti na raspolaganju od 22. oktobra.

Izvor: Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,