N Central domination

Review: Logitech G233 i G433 – Mnogo više od gejming slušalica

Slušalice namenjene gejmerima su usko specijalizovane i ne predstavljaju sjajan izbor za sve ostale primene. Logitech to vidi kao okvir iz koga ovakvi proizvodi moraju da izađu, pa je nedavno predstavio gejming slušalice za svaki dan.

PCPress.rs ImageIgranje igara već neko vreme nije samo vizuelna stimulacija; često je i fizička, jer mnogi kontroleri nude force feedback, virtuelno mlataranje po sobi, a svi znamo koliko fizički osećaj i povratne vibracije pomažu u ukupnom doživljaju. Isto važi i za zvuk. Pritom, nije sve u rukama razvojnog tima, već i u tome koliko dobru opremu imate kada govorimo o zvučnoj komponenti igre.

Logitech G233 Prodigy

Ukoliko kupujete slušalice, a želite kvalitetno rešenje koje ne biste da platite 100 i više evra, Logitech G233 Prodigy mogao bi biti prava stvar za vas. Iako spada u entry level modele, G233 je među boljim gejming slušalicama i mogao bi da posrami i neke skuplje proizvode. Naime, kvalitet izrade je natprosečan, a isto važi i za kvalitet zvuka, jer je Logitech spojio svakodnevne i gejming slušalice u jedan uređaj. Poduhvat je prošao uspešno, pa smo dobili stereo‑sistem s dva drajvera prečnika 40 milimetara sa odličnim frekventnim opsegom i sjajnom univerzalnom impedansom od 32 oma. To znači da će G233 Prodigy odlično raditi sa svakim uređajem, od PC‑ja preko konzole, pa sve do telefona ili iPod‑a.

Zvuk koji slušalice isporučuju neočekivano je dobar u svim scenarijima, iako su niski tonovi možda malo izraženiji nego što bi trebalo. Dopadaju nam se udobni jastučići od materijala koji, zbog svoje poroznosti, ne greje uši i glavu. Mikrofon omogućava laku komunikaciju zahvaljujući niskom nivou šuma, a pritom bismo pohvalili i to što se lako skida kako biste G233 Prodigy koristili u pokretu. Ukoliko tražite pristupačnije slušalice za više od jedne namene, a pritom želite da iza njih stoji prekaljeni i poznati brend, Logitech G233 Prodigy zaslužuje da uđe u najuži izbor.

Logitech G433

Logitech G433 donosi idealnu ravnotežu između 7.1 zvuka koji omogućava pozicioniranje u najnovijim igrama i, s druge strane, fenomenalnog zvuk za potrebe muzike, filmova i drugih multimedijalnih sadržaja. Logitech G433 poseduje DTS HEADPHONE:X podršku kako bi vas što više „uvukao“ u igru i dočarao pozicioniranje svega što se nalazi oko vas. Sve što je potrebno jeste da priključite isporučeni DAC, odnosno minijaturnu zvučnu karticu koja koristi USB interfejs za vezu sa PC‑jem. Logitech je mislio na sve, pa pored pomenute zvučne karte, isporučuje i rezervni set mikrofiber jastučića, kabl za povezivanje s konzolama, mikrofon i torbicu koja štiti slušalice tokom prenošenja.

Kvalitet zvuka je natprosečno dobar zahvaljujući kvalitetnim drajverima prečnika 40 milimetara, a prosto je neverovatno koliko su drajveri i podrška za DTS HEADPHONE:X ispolirani za reprodukciju 7.1 materijala i pored toga što se suštinski radi o stereo‑slušalicama. Mikrofon je takođe vredan hvale, jer su nas sagovornici čuli jasno i glasno, preko Skype‑a, Team Speak‑a ili integrisanog sistema za komunikaciju u samoj igri. Sve u svemu, reč je o slušalicama koje nisu jeftine, ali nude veoma dobar odnos između uloženog i dobijenog. Od nas dobijaju toplu preporuku, bez obzira na to da li ste audiofil ili okoreli gejmer, jer će zadovoljiti obe ciljne grupe.

www.logitech.rs

(Objavljeno u PC#245)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,