TrendMicro

Moderno i staromodno: Mobilni telefon sa brojčanikom

U eri pametnih telefona svi su skoro zaboravili na stare brojčanike, pa se valjda zbog toga i pojavio mobilni telefon koji na svojoj gornjoj strani ima upravo ovaj vintage element.

PCPress.rs Image

Iza projekta stoji inženjerka Justine Haupt koja je razvila mobilni telefon sa brojčanikom, koji ne samo da je funkcionalan, već može i da se napravi uz pomoć „uradi sam“ paketa koji košta „tek“ 240 dolara. Novi model vlasnike vraća u vreme kada su telefoni služili samo za pozivanje, i kada nisu imali funkcije koje od njih prave nosive računare.

Telefon se zasniva na ATmega2560v matičnoj ploči, Adafruit Fona 3G mobilnoj opremi, i naravno na brojčaniku sa Western Electric Trimline telefona, a svi elementi smešteni su u okvir koji je nastao uz pomoć 3D štampača. Fleksibilni ekran prikazuje propuštene pozive, pa telefon tako nudi i neke elemente iz modernog telefonskog života, a tu su i tasteri za prečice koji  omogućavaju brzo pozivanje omiljenih kontakata. Baterija može da potraje do 24 sata, a na ekranu može da se vidi koliko je još energije preostalo, te kolika je jačina signala.

Pročitajte i:  Huawei nova 10 Pro - Vlogerski telefon

PCPress.rs Image

„Uradi sam“ paket uključuje samo matičnu ploču i 3D štampani okvir, te oni koji žele da naprave telefon moraju sami da nabave ostale elemente.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,