Moj Android 3

Android tržište raste i razvija se, a sa njim raste i sada već tradicionalno PC Press-ovo letnje izdanje “Moj Android”. Pametni telefon više nije nova stvar – upoznali smo ga i ukrotili, napunili ga zanimljivim aplikacijama i posvetili mu mnogo dragocenog vremena.

Ali, kad god otvorimo jedna vrata, pred nama se ukaže nekoliko sledećih hodnika koji vode do još izazovnijih primena, a proizvođači telefona, gedžeta i mobilnih aplikacija staraju se da nas motivišu da uvek idemo dalje.

moj-android-3-cover_thumb3


moj-android-3-content-googlenowGoogle Now u 10 lakih lekcija

KitKat novotarija Google Now polako postaje deo svakodnevnice korisnika Android-a. Iako će mnogima delovati neobično to što razgovaraju s veštačkom inteligencijom, Google može da vam odgovori na mnoga pitanja… i to na srpskom jeziku.

moj-android-3-content-smartfoni1Android požude

Svaka sezona ima svoje Android zvezde koje želi svaki korisnik. Zvezde obično donose ekrane veće rezolucije, više procesora, više memorije i najnovije verzije operativnog sistema. Bez obzira naa to za koji se opredelite, nećete se pokajati i služiće vas dugo… barem dok ne izađu sledeće zvezde

moj-android-3-content-smartfoni2Najmudrije Android kupovine

Lepo je imati vrhunski telefon, ali su takvi modeli skupi, najbrže zastarevaju i zamenjnuju ih neki drugi vrhunski modeli. Ipak, vredi potrošiti novac za koje jezgro više ili za dodatnu memoriju s kojom će smartfon raditi brže.

moj-android-3-content-smartfoni3Telefoni za štediše

Korisnici oglaničenog budžeta nikada nisu bili u boljoj situaciji, makar što se telefona tiče. Uz relativno skromne izdatke možete doći do telefona s brzim procesorom i veoma svežom verzijom operativnog sistema.

Pročitajte i:  PC Press video: Vijetnam, raj za digitalne nomade | Ivana i Goran Babić, Dva ranca beg iz kanca

moj-android-3-content-tableti1Tableti za veći džep

Kada treba u društvu pogledati neke slike ili film, tu su tableti. Isto važi i ako ste pasionirani igrač, jer je mnogo lepše igrati se na većem ekranu, a i kontrole su lakše. Još ako se radi o vrhunskim modelima, zadovoljstvo je potpuno…

moj-android-3-content-tableti2Tableti za svaki džep

Ni skromniji budžet ne treba da vas spreči da nabavite tablet. Veći ekran je ugodniji za rad, pa su tableti upotrebljiviji od smartfona skoro za sve… osim telefoniranja.

 

moj-android-3-content-gadzetiAndroid oko nas

Pored mobilnih telefona i tableta, Android nalazi svoju primenu i u mnogim drugim uređajima, bilo kao osnovni operativni sistem, bilo kao sistem za upravljanje. Još malo pa će iskakati i iz frižidera! Ups, pa već ga i tamo ima…

moj-android-3-content-putovanjaAndroid u koferu

Ako treba da isplanirate putovanje, nema boljeg izvora informacija od Interneta. Danas postoje hiljade aplikacija koje će vaše putovanje učiniti lakšim, zanimljivijim, ali i jeftinijim.

 

moj-android-3-content-satnavAndroid i SatNAV

Popularnost uređaja za satelitsku navigaciju tokom poslednjih deset godina drastično je porasla, a u međuvremenu su stigli mobilni telefoni s bržim procesorima, više memorije i sve većim ekranima. Kada se ovome doda veoma velika fleksibilnost operativnog sistema Android, navigacija je na smartfonima postala jedna od najkorisnijih funkcija.

moj-android-3-content-umrezeniUmreženi kroz aplikacije

Kompanija Facebook ima jedan glavni proizvod – istoimenu društvenu mrežu s više od milijardu korisnika. Iz tog glavnog proizvoda proizašli su mnogi drugi, a nas pretežno zanimaju mobilne aplikacije.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

moj-android-3-content-novacNovac u telefonu

Vaš Android telefon će ubrzo postati vaš novčanik. Već sada posredstvom mobilnog uređaja možete da naručujete, kupujete i plaćate, a vremenom će se ta funkcionalnost širiti. Uz pravu aplikaciju sve je lakše…

moj-android-3-content-oblakAndroid i oblak

Cloud computing koncept se pojavio otprilike kada i savremeni pametni telefoni, pa se ovi proizvodi oslanjaju jedan na drugi. Upoznajmo aplikacije koje će biti od pomoći pri snalaženju u oblaku.

Tmoj-android-3-content-lifestyleelefon u modi

Zašto da krijemo, Android uređaji se ne koriste samo za ozbiljne stvari. Zabava je važna, ali telefon postaje i modni detalj, kao i zvezda koja će obeležiti vaš lifestyle. Podelite svoj pogled na savremeni život sa prijateljima…

moj-android-3-content-dnevnikDragi dnevniče…

Kako ukrotiti vitku liniju, nestašnu bebu i pritom ostati lep i poželjan? Rešenje nudi Play Store – izaberite pravu Android aplikaciju i sve će odmah biti lakše…

 

moj-android-3-content-igre1(Skoro) besplatne Android igre

Hardverska snaga najnovijih Android-a je na nivou PC računara od pre nekoliko godina, pa ovi uređaji predstavljaju odličnu platformu za razvoj gejming industrije. Ostaje samo da izaberete…

moj-android-3-content-igre2Mnogo zabave za malo para

Većina Android igara je u startu besplatna – plaćaju se samo dodatne mogućnosti – ali i klasični način kupovine nije zaboravljen – platite jednom i nema dodatnih troškova. I još postoji besplatna, lite verzija igre koja je mnogima dovoljna…

moj-android-3-content-3d3D bioskop u kartonskoj kutiji

Ove godine Google nas je baš iznenadio svojom kreativnošću – umesto novog tableta ili nekog tehnološkog čuda koje košta nekoliko hilljada dolara, predstavio je kartonsku kutiju vas prenosi u 3D cybersvet. Kartonski gedžet se zove Google Cardboard pa vam, ako ste vešti u “origamskim” radovima, predažemo da ga sami napravite!

Pročitajte i:  ASUS Vivobook S 15 Copilot+ PC: PC u ARM eri

moj-android-3-content-resenja20 Android problema… i rešenja

Mnoge probleme možete da rešite dodatnim podešavanjima, ali i instaliranjem korisnih aplikacija koje će veći deo posla obaviti same. Evo nekoliko rešenja uz koja će vaš smarfon raditi brže i duže…

moj-android-3-content-programerKako postati Android programer

Programiranje mobilnih aplikacija i njihov eksplozivni rast na tržištu su već neko vreme aktuelne teme, kako u svetu tako i kod nas. Android programeri su sve traženiji, jer poslodavci imaju sve veću potrebu za ovim zanimanjem. Kako da poslodavcu dokužate svoje znanje i stručnost?

moj-android-3-content-majstoriZa majstore

Želite li da Android programi rade brže? Ako ste prešli na KitKat, pravi je trenutak da upoznate novi način rada ART, koji zamenjuje spori Dalvik.

 

moj-android-3-content-bezbednostOtporan na krađu

Mobilni telefon je uvek s nama… osim kad jednom primetimo da nije. Izgubljeni ili ukradeni telefon predstavlja ozbiljnu nevolju, ne samo zbog troška, već i zbog podataka koje smo na njemu držali. Srećom, Android omogućava pronalaženje telefona, a za precizniju potragu tu su i dodatne aplikacije.

Bezbednosni programi

Za dodatnu bezbednost vašem Android uređaju potrebni su antivirus programi. Isprobali smo Kaspersky Internet Security i Norton Mobile Security.

moj-android-3-content_thumb1

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 thoughts on “Moj Android 3

  • 14. 08. 2014. at 10:11
    Permalink

    Navigacija Sygic vodi direktno do zadataog broja, ne samo do sredine ulice ili do neke raskrsnice!

Comments are closed.