N Central domination

Motorola i zvanično u vlasništvu Lenova

Završeno je preuzimanje Motorola Mobility jedinice od strane kompanije Lenovo.

Motorola Logo

Lenovo, koji je Motorolu kupio od kompanije Google,  osim preuzimanja same kompaniej, preuzima i 3.500 zaposlenih širom sveta – od čega 2.800 u SAD,  koji dizajniraju, osmišljavaju i pružaju korisničku podršku za izuzetne Motorola uređaje.

“Danas smo na prekretnici i za Lenovo i Motorolu – zajedno smo spremni da se takmičimo, da rastemo i osvajamo globalno tržište smart telefona. Spremni smo da ojačamo našu poziciju trećeg najvećeg globalnog proizvođača i ponudimo snažan izazov drugoplasiranom. Mi ćemo tržištu ponuditi ono što je potrebno – izbor, konkurenciju i nov zamajac inovacija “, rekao je Yang Yuanqing, predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo.

“Motorola je u dobrim rukama kompanije Lenovo, kompanije koja je u celosti usmerena na proizvodnju sjajnih uređaja”, rekao je Larry Page, direktor kompanije Google.

Liu Jun, izvršni potpredsednik Lenovo Mobile Business grupe biće predsednik Upravnog Odbora kompanije Motorola. Rick Osterloh, veteran kompanije Motorola ostaće predsednik i glavni izvršni direktor kompanije Motorola.

Google će zadržati većinu patenata iz portfolija kompanije Motorola, dok će Motorola imati licencna prava na ovu i drugu intelektualnu svojinu. U sopstvenom vlasništvu, Motorola će zadržati više od 2.300 patenata i veliki broj sporazuma i kros-licence za patente, kao i brend i zaštitni znak portfolija Motorola Mobility.

Pročitajte i:  Google kasni sa redizajnom Android Auto platforme

Vrednost transakcije je oko 2,91 milijardi američkih dolara, što uključuje približno 660 miliona američkih dolara isplaćenih u kešu, kao i 519.107.215 novoizdatih običnih akcija kompanije Lenovo, čija ukupna vrednost prelazi 750 miliona dolara i oko 4.7 odsto ukupnog akcijskog kapitala kompanije Lenovo.

Preostalih 1.5 milijardi dolara biće isplaćeni kompaniji Google u formi trogodišnjih obveznica.Prethodno je kompaniji Google isplaćeno oko 228 miliona dolara u kešu.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,