Posle update-a na Android 11, neki Edge Plus korisnici sada mogu svoj uređaj da priključe na računar ili televizor kao kod Samsung Dex usluge, te tako na većem ekranu gledaju sadržaj sa svog telefona. To znači da će moći da budu produktivniji, da im igranje na telefonu bude zanimljivije ali i da koriste striming aplikacija sa svog telefona na monitoru ili TV-u.

PCPress.rs Image

Motorola se nada da će ga korisnici koristiti za sve, od uređivanja dokumenata i pravljenja video poziva, do igranja Fortnite-a ili neke druge igre “u oblaku”, usluga Xbox Game Pass ili Stadia (pomoću Bluetooth kontrolera), do gledanja Netflix-a. 

Nova “Ready For” platforma koristi interfejs sa više prozora koji se pokrenu kada povežete vaš uređaj putem USB-C ili HDMI porta. Takođe, moguće je dodati miša i tastaturu za ugodnije iskustvo u radu. Ne postoji neka specijalna aplikacija, a takođe je moguće koristiti vaš telefon kao dodatni ekran dok radite na većem displeju.

Kako bi svojim korisnicima u svemu tome pomogla, Motorola će predstaviti 19. aprila dok u koji ćete moći da smestite telefon, a čija će cena tek biti najavljena.

Izvor: Engadget