Musk doniorao skoro 2 milijarde dolara Teslinih akcija u dobrotvorne svrhe

Musk je izjavio da je tokom prošle godine donirao akcije Tesle u dobrotvorne svrhe u vrednosti preko 1,95 milijarde dolara.

PCPress.rs Image

Musk je tokom prošle godine donirao akcije Tesle u dobrotvorne svrhe u vrednosti od skoro 2 milijarde dolara. Ali to je Musk, treba videti o čemu se radi. Akcije kao dobrotvorni prilog mogu da imaju funkciju kroz vreme. U jednom momentu njihova vrednost može da bude 2 milijarde, u drugom momentu 5 a već u sledećem nula.

U svakom slučaju, Musk svojim ponašanjem nervira gotovo ceo administrativni svet. Svaki njegov potez je vid provokacije da je nadmašio odavno Trampa. Možda je Musk i razlog zašto Trampa nema na Facebook i Instagramu. Šta će nam Tramp imamo Muska.

Kako bilo jedna od donacija vredi 11,6 milijarde. Uočena je u podnesku pred američkim regulatorima. U podesku nije navedeno ime primaoca donacije. Donacija je podneta između avgusta i decembra prošle godine. Na Twitteru tokom prošle godine Musk je najavio svoje donacije raznim školama i putevima širom Amerike. Neke od najavljenih donacija je i učinio. Donacije su jedan od njegovih manira, ali i ne samo njegovih. Mnoge poznate ličnosti doniraju. Te vesti traju jedan do dva dana ili se nikada i ne pojave. Zašto se sada digla tolika prašina oko Muskovih donacija koje nikada nešto i nisu bile tajne?

Pročitajte i:  Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

Tokom prošle godine se dogodila sporna donacija ako je uopšte sporna. Tada se o njoj nije govorilo niti je primećena. Možda jer Musk nije javno na Twitteru najavio njen „dolazak“. Međutim, sada se postavlja ovo pitanje gde su 11,6 milijarde Muskovih akcija Tesle.

Ovaj talas pitanja u najvećoj meri zanima investitore Tesle koji su onako već sasvim izvan „nerava“ od Muskovog ponašanja. Pre nekoliko meseci tražili su da se Musk vrati Tesli i da prestane da se bavi Twitterom. Musk je ujedno i najavio povlačenje sa pozicije direktora u Twitteru. Osim toga, skoro je dobio sudski spor sa investitorima koji su ga tužili zbog izjava na Twitteru.

Da li je Musk samo odličan žongler ili je njegovo prisustvo u Tesli ipak važno? Zašto su investitori u toj meri postali nesigurni i nervozni? Da li Tesla ima svoje probleme o kojima mi za sada ništa ne znamo? Može li se pokazati da je Tesla bio balon? Hoće li se Musk uskoro baviti samo svemirskim igračkama?

Pročitajte i:  Tesla radi na razvoju robotaksija

Izvor: bbc.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,