BIZIT plus

Musk je prodao još akcija u vrednosti milijardu dolara

Izvršni direktor Tesle Elon Musk prodao je oko 1,05 milijardi dolara svojih akcija prema finansijskim podacima objavljenim ove nedelje. Prodaja je bila zakazana za septembar kako bi iskoristio deonice koje ističu 2022.godine.

PCPress.rs Image

Za plaćanje poreza potrebno mu je 15 milijardi dolara

Musk je ovog meseca prodao ukupno 9,85 milijardi dolara Teslinih akcija, uključujući 6,9 milijardi dolara koje je prodao 10. novembra i još 1,9 milijardi dolara koje je prodao 15. i 16. novembra. Neke od akcija su delimično prodate kako bi Musk izmirio poreske obaveze u vezi sa korišćenjem deonica na berzi.

Musk i dalje ima više od 169 miliona akcija u kompaniji.

Akcije Tesle pale su za 15,4% u sedmici koja se završila u petak 12. novembra, i to je bila najgora sedmica za Tesline akcije u poslednjih 20 meseci nakon što je Musk počeo da prodaje akcije. Akcije Tesle porasle su za 1% u sredu popodne.

Musk je 6. novembra sproveo neformalnu anketu na Twitter-u. Tada je pitao svojih nešto više od 60 miliona pratilaca da li treba ili ne da proda 10% svojih Teslinih akcija. Anketa se na kraju završila tako što je veći deo korisnika bio za to da Musk proda akcije.

Pročitajte i:  SpaceX pravi mrežu špijunskih satelita za američke obaveštajne službe

Takođe, Musk je već ranije ove godine nagovestio da će verovatno prodati „veliki blok“ svojih deonica u četvrtom kvartalu.

Tokom nastupa na Code Conference-u u septembru, rekao je kada mu isteku deonice akcija u Tesli, njegova marginalna poreska stopa će biti i dalje preko 50%.

Izvor: CNBC

Facebook komentari: