Neverovatna Black Friday ponuda – Kako najpametnije uložiti 2000 dinara?

Može li se mala investicija višestruko isplatiti kroz legalan posao? Može, ali važno je prepoznati pravu priliku.

PCPress.rs Image

Da li su vam poznata imena Amazon, Google (Alphabet), Facebook (Meta), Booking…? Svima njima je zajedničko da su im počeci i poslovanje vezani za internet. Ove kompanije danas vrede desetine ili stotine milijardi dolara, a svima njima su jedni od prvih koraka bili registracija domena i izrada sajta.

Veliki broj kompanija je imao skroman početak. Google su osnovala dvojica studenata, a Bezos je Amazon prvih dana vodio iz garaže. Izgleda da ima nešto neobično u tim američkim garažama jer Amazon nije jedini koji je tako počeo. Sličan početak imali su Apple, Microsoft, HP, Disney… No, vratimo se internetu.

Zašto je online poslovanje prava stvar?

Pre svega, početno ulaganje je malo, a samim tim i rizik. Druga bitna stvar je potencijalno tržište. Ukoliko nudite specifičnu uslugu ili proizvod, možda nemate dovoljno klijenata u svom okruženju, ali uz pomoć interneta ceo svet je vaše tržište. Čak i ako nudite usluge koje se ne mogu prodavati preko interneta (kao što su obućarske, stomatološke ili frizerske), kvalitetno online prisustvo vam može omogućiti da proširite posao i povećate zaradu. Danas je gotovo nemoguće naći posao koji se ne može uspešno promovisati preko interneta. Iako se mnogi oslanjaju na društvene mreže, sopstveni sajt je iz mnogo razloga neuporedivo bolje i dugoročno isplativije rešenje.

Pročitajte i:  BeotelNet: Pouzdana adresa za hosting

Vreme je da i vi vaše ideje pretočite u stvarnost ili da poslovanje podignete na viši nivo, ukoliko ste već započeli avanturu. Pomenuli smo da je početno ulaganje malo. Koliko malo? Sve dileme oko toga isplati li se ulagati u svoj sajt i online prisustvo padaju u vodu pred fenomenalnom Black Friday promocijom kompanije SuperHosting koja nudi čak 70% popusta na sve hosting pakete, a uz svaki od njih dobijate besplatan .RS domen. To znači da svoj domen i mesto za sajt možete imati za samo 1740 dinara. Naravno, ako ste ambiciozniji ili već imate započet online biznis, kupovinom najvećeg hosting paketa možete uštedeti fantastičnih 18.000 dinara. Promocija traje od petka, 26.11. u 00:00 do ponedeljka, 29.11.2021. u 23:59:59.

Obratite pažnju na ime

Kada dođe vreme za registrovanje domena, važno je odabrati dobro ime. Već pomenuti Bezos je otkrio zašto je kompaniju koja je počela kao online prodavnica knjiga nazvao baš Amazon. Po njegovim rečima, Amazon je predstavljao nešto egzotično i drugačije, što se uklapalo u viziju koju je imao za svoju firmu. Osim toga, imao je velike ambicije i želeo je da stvori najveću prodavnicu knjiga na svetu, a kako je Amazon najveća reka na svetu, sve se savršeno uklopilo. Uostalom, svi dobro znamo i vidimo kako mu ide posao. Dobra stvar je što još uvek ima dosta slobodnih imena na .RS domenu, pa ćete sigurno naći nešto po svojoj meri.

Pročitajte i:  Blokiranje domena koji asociraju na poznate brendove

A ostatak novca?

Pomenuli smo da ćemo vam otkriti kako najpametnije uložiti 2000 dinara, a SuperStart paket u SuperHostingu košta samo 1740 RSD. Šta da uradite sa preostalih 260 dinara? Počastite sebe omiljenim pićem, da „zalijete“ početak jedne lepe i uspešne poslovne priče. Treba vam samo dobra ideja, a SuperHosting je tu da vam obezbediti dobru osnovu za uspešno online poslovanje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,