Na društvenoj mreži Twitter počeo Drugi svetski rat

Korisnik Twitter-a @RealTimeWWII proveo je poslednjih šest godina praveći hronologiju događaja iz Drugog svetskog rata na ovoj mreži, te tako ratne sukobe iz prošlosti delimično oživeo ne bi ih približio i pojasnio onima koji ga prate.

PCPress.rs Image

Korisnik ovog Twitter naloga “uživo” tvituje događaje iz svakog dana Drugog svetskog rata, iz sata u sat, baš u vreme u koje su se i dogodili pre više od 70 godina. Tako je konflikt, u kojem je učestvovao veći deo svetskih nacija, razložen u 140 karaktera, a trenutno se tvituje o događajima iz 1939. godine, te vremenu kada je Nemačka bombardovala Varšavu.

@RealTimeWWII će i sledećih šest godina provesti u tvitovanju o ostatku rata, a trenutno ga prati oko 512.000 ljudi. Nalog vodi Alwyn Collinson, digitalni urednik Londonskog muzeja, a prvu seriju tvitova o Drugom svetskom ratu počeo je 2011. godine, da bi je završio pre nekoliko dana. Collinson je potom odlučio da ponovo započne proces tvitujući iste stvari, ali uz dodatak novih informacija.

Za planiranje i tvitovanje potrebno je oko sat vremena svakog dana, a pripreme za pisanje o velikom događajima, poput nemačkog napada na Rusiju, napad na Pearl Harbor, te Dan D, mogu da potraju i do 10 sati. Posao mu olakšava to što je Drugi svetski rat jedan od najviše proučavanih, te najbolje dokumentovanih događaja u svetskoj istoriji.

Pročitajte i:  Velike kompanije i rat oko rada od kuće

Izvor: The Atlantic

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,