Najbolji proizvodi 2021. godine 4/8 – Tableti

Kraj godine je tradicionalno vreme za pregled najinteresantnijih proizvoda s kojima smo se u prethodnih 12 meseci susreli. Na listi koju već godinama objavljujemo našli su se proizvodi koji su ostavili na nas najveći utisak. Nisu to samo najbrži i najskuplji modeli, već i oni koji su svojom pojavom uticali na celokupno tržište ili doneli neku novu ideju.

PCPress.rs Image

Najbolji tableti

Liste smo podelili u nekoliko kategorija, a u svakoj od njih našli su se proizvodi koji jasno segmentiraju tržište. Za razliku od prethodnih godina, kada smo uključivali i proizvode koji nisu dostupni u našim prodavnicama, ovog puta smo rešili da delujemo lokalno – lista je sačinjena isključivo od proizvoda koje je moguće (ili je makar tokom godine bilo moguće) kupiti kod nas.

Iako kategorija tableta nije u protekloj godini bila toliko popularna kao laptop računari ili mobilni telefoni, proizvođači se i dalje trude da naprave brze i upotrebljive uređaje. Oni svakako imaju svoju primenu i predstavljaju dobar balans između telefona i računara i često se u poslovnim torbama nalaze zajedno s njima.

Apple Tablet: Apple iPad Pro 11 (2021)

PCPress.rs Image

Iako u svojoj ponudi Apple ima i iPad Pro 12.9 (2021) model, koji donosi nešto veći ekran i nešto veću rezoluciju, čini nam se da je model od 11 inča u ovom trenutku bolji izbor. Ekran je dovoljno veliki za tablet, a i rezolucija je sasvim solidna. Osnovni model ima 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za smeštaj podataka, pa ako baš planirate da potrošite više novca, možda je bolje rešenje da se on upotrebi na varijantu sa storage-om od 256 GB. Čak i tada ćete proći jeftinije od pomenutog iPad Pro 12.9 modela u osnovnoj varijanti. U odnosu na prethodne modele, tablet je ubrzan, ima bolju kameru i bolji prikaz slike.

Pročitajte i:  Glasine o iPhone 17

Cena: 104.000 din. (osnovni model)

Android tablet: Samsung Galaxy Tab S7+

PCPress.rs Image

Samsung Galaxy Tab S7+ je najveći Samsung-ov tablet, sa fantastičnim Super AMOLED ekranom dijagonale 12,4 inča. Osnovni model poseduje 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke. U ovom trenutku to je najbolji Android tablet za poslovnu upotrebu, a dodatni plus mu je što postoji varijanta i s podrškom za 5G tehnologiju. Zasnovan na Qualcomm Snapdragon 865+ čipsetu, ovaj tablet donosi ozbiljnu snagu kako za poslovne primene, tako i za igranje. Upotreba je olakšana S Pen-om, a monstruozna baterija od 10.090 mAh obezbeđuje veliku autonomiju između dva punjenja, čak i kada se na tabletu obavljaju najzahtevniji poslovi.

CENA: 104.000 din. (osnovni model)

HarmonyOS tablet: Huawei MatePad 11

PCPress.rs Image

Kad već pominjemo tablete zasnovane na različitim operativnim sistemima, ne smemo da zaboravimo ni najnovijeg takmaca – HarmonyOS. Huawei MatePad 11 je prvi tablet zasnovan na ovom OS-u i pripada visokoj srednjoj klasi. Uprkos tome što nema Google servise, ovaj tablet se pokazao veoma upotrebljivim, a zgodno je što postoji podrška i za olovku koja znatno olakšava unos podataka. Ekran dijagonale 10,95 inča ima rezoluciju 2.560*1.600 piksela, a varijanta koju smatramo optimalnom donosi 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke. Ako već posedujete Huawei telefon ili računar, ovaj tablet biće idealan dodatak ekosistemu, jer će otvoriti neke dodatne mogućnosti za upotrebu i međusobno povezivanje svih tih uređaja.

Pročitajte i:  Novi iPad odbacuje fizičke SIM kartice 

Cena: 57.000 din.

Windows tablet: Microsoft Surface Pro 8

PCPress.rs Image

Microsoft je svojom Surface linijom dokazao da Windows može da bude dobar operativni sistem za tablete, naročito kada im se priključi odvojiva tastatura. Ova linija je tokom godina postala inspiracija i drugim Windows zasnovanim 2-u-1 tabletima, ali slobodno možemo reći da je original i dalje najbolji. Novi Sufrace Pro 8 donosi tanji dizajn, veći ekran, novije komponente, kameru veće rezolucije, kao i druga unapređenja koja ga čine odličnim tabletom i ultra portabilnim računarom. Možda je problem što se tastatura i dalje smatra dodatnom opremom, a ni sam tablet nije jeftin, ali ako želite da imate pravi tablet i pravi laptop u jednom uređaju, trenutno nema boljeg izbora. Model koji predstavlja najbolji balans između performansi i cene, a dostupan je na našem tržištu. Zasnovan je na Intel Evo platformi, Intel i5 procesoru, ekranu dijagonale 13″ sa rezolucijom 2.880*1.920 piksela i 120 Hz osveženjem.

Cena: 204.000 din. (plus 30.000 dinara za tastaturu)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,