N Central domination

Najnovije funkcije privatnosti na WhatsApp-u

Blokiranje snimka ekrana i privatno izlaženje iz grupa bez obaveštenja.

PCPress.rs Image

Zaštita privatnosti

WhatsApp je predstavio nekoliko važnih funkcija privatnosti, uključujući opciju sakrivanja statusa na mreži koja je nedavno prikazana u beta verziji. Cilj je da se WhatsApp na kraju učini privatnim i sigurnim kao razgovori licem u lice, rekao je izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg.

Nova funkcija „kontrole prisustva na mreži“ omogućava da šaljete poruke dok izgleda kao da niste na mreži. To nudi još jedan nivo privatnosti u odnosu na mogućnost da sakrijete svoj status „poslednji put viđen“ od određenih kontakata, funkcija koja je uvedena ranije ove godine.

Možete da kontrolišete ovu funkciju na detaljan način, odlučujući koji kontakti mogu da vide vaš status na mreži a koji ne. Nema ograničenja i možete da menjate ljude u bilo kom trenutku. Ova funkcija će biti predstavljena svim korisnicima na računarima i mobilnim uređajima kasnije ovog meseca.

Takođe, WhatsApp testira blokiranje snimaka ekrana za pregled poruka koje nestanu nakon jednog pregleda. Kada su te poruke predstavljene prošle godine, Meta je najavila da ipak treba da budete oprezni jer ne znate da ih je neko snimio.

Pročitajte i:  WhatsApp: Lako iz grupe koja vam se ne dopada

Nova funkcija koja će omogućiti blokiranje takvih snimaka ekrana je sada u testiranju ali kompanija se nada da će je „uskoro“ dobiti svi korisnici.

Poslednja promena omogućuje da možete privatno da napustite grupe bez slanja masovnog obaveštenja svima. Samo administratori će biti obavešteni da ste napustili grupu. Nova funkcija će uštedeti neke neprijatnosti kada se pojavi na desktop i mobilnim aplikacijama, kasnije ovog meseca.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.