BIZIT 2022

Natenjahu simulirao hakerski napad na podatke učesnika konferencije

Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, je sredinom sedmice simulirao hakerski napad na učesnike jedne konferencije u Tel Avivu o “sajber-bezbednosti”. Učesnici konferencije su tokom njegove simulacije obavešteni da su njihovi računi u bankama, privatni razgovori i informacije “dostavljeni neprijatelju”.

Dok se to dešavalo, Netanjahu je rekao u govoru da “nismo daleko baš od toga”, dodavši da “države to mogu da urade, kao i nešto još gore”, ali da mogu i da se odbrane od te pretnje, preneli su izraelski mediji. “Naši putnički avioni mogu da budu oboreni, naši borbeni avioni mogu da budu oboreni, kao i sistemi u svim zemljama”, rekao je Netanjahu, ocenivši da su “izazovi neverovatni”, ali su podjednako “neverovatne” i mogućnosti odbrane od takvih napada, a da je Izrael “dobro mesto po sajber bezbednosti” što “svet priznaje”.

U Izraelu se 480 kompanija bavi “sajber-bezbednošću”, izvoz tog sektora je 2017. godine dostigao 3,8 milijardi dolara, a u toj zemlji je i 20% ukupnih privatnih investicija sveta u taj sektor. “Moj cilj je bio da Izrael bude među pet najvećih sajber-sila. To smo postigli, pa čak i više”, ocenio je Netanjahu.

Pročitajte i:  Hakeri imaju alat za preuzimanje Gmail, Yahoo i Outlook mail-ova

Izvor: Beta

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,