Nedeljni pregled kriptovaluta 02.02.2018.

Bitcoin i druge kriptovalute su prošle nedelje opet značajno izgubile na vrednosti. S obzirom da jedan faktor ne može da utiče na promenu vrednosti, tako je i ovde reč o više uticaja koji mogu da promene sliku kompletnog trgovanja. Jedan od razloga pada je svakako vest o istrazi američke vlade koja je uperena na Bitfinex i Tether. Na vrednost je uticala i vest da Facebook namerava da zabrani oglase koji se odnose na kriptovalute, a ne treba zapostaviti ni vest da ova kompanija sprema svoju kriptovalutu. Kako su kriptovalute i dalje relativno novo i neistraženo tržište u kojem posluje dosta neiskusnih investitora, svaka loša vest izaziva paniku i strah da je to početak kraja. Takođe ne treba zanemariti i uticaj država koje su pojačale svoje aktivnosti kako bi regulisale tržište koje je u jednom trenutku poraslo do neslućenih razmera. Da je regulativa neophodna u nekom obliku pokazali su slučajevi hakerskih pljački menjačnica, pre svega u Aziji. Iznosi koji su ukradeni mere se u stotinama miliona dolara, što dodatno unosi nesigurnost u ulaganja.

Pročitajte i:  Da li će Nvidia prestići Microsoft i postati najvrednija komanija na svetu?

PCPress.rs Image

Bitcoin je prošlu nedelju započeo sa cifrom od 12.200,1 dolara u ponedeljak 29. januara, da bi u utorak zabeležio pad i otvorio vrednošću od 11.686 dolara. U sredu je otvorio vrednošću od 11.747,5 dolara, ali takvo stanje nije dugo trajalo jer je već u četvrtak zabeležio pad i otvorio vrednošću od 10.808,9 dolara, kao i u petak kada je iznosio 10.395,4 dolara, da bi već popodne iznosio 8.000 dolara po prvi put od kraja novembra prošle godine. Danas je njegova vrednost na otvaranju iznosila 9.539,9 dolara. 

Dosada se mogla postaviti direktna veza između ove dve najpoznatije kriptovalute, međutim sada je nema, i čini se da ethereum napreduje svojim tempom. Početak nedelje ethereum je otvorio sa vrednošću od 1.206,27 dolara, a u utorak njegova vrednost je iznosila 1.220,9 dolara. U sredu njegova putanja je bila uzlazna te je otvorio sa vrednošću od 1.243.47 dolara, međutim u četvrtak je otvorio sa 1.164,88 dolara, da bi u petak zabeležio pad na 1.171,71 dolara, i par sati kasnija pao na oko 871 dolar. Etereum je danas otvorio vrednošću od 995,01 dolara. 

Pročitajte i:  Nvidia prestigla Apple i postala druga najvrednija kompanija na svetu
PCPress.rs Image
Izvor: cex.io
Facebook komentari: