BIZIT 2022

Nemačke kompanije zainteresovane za ulaganja u Srbiji

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap kaže da je veliki broj nemačkih firmi zainteresovan za izmeštanje proizvodnje na Zapadni Balkan i Srbiju. One su takođe zainteresovane i za saradnju sa srpskim firmama koje bi bile njihovi dobavljači. 

PCPress.rs Image

Nemačko-srpska privredna komore danas je organizovala posetu privredne delegacije koju predvodi premijer nemačke savezne pokrajine Baden-Virtenberg Vinfrid Krečman, a u izjavi za Tanjug Knap je ukazao da je komora organizovala i niz B2B (biznis ka biznisu) razgovora. “Premijer Baden-Virtenberga dovodi sa sobom predstavnike 10 nemačkih preduzeća iz oblasti obrade metala, auto industrije, drvne industrije koja su zainteresovana da stupe u saradnju sa sprskim preduzećima. Mi organizujemo i ‘Dane nabavke’ – odnosno spajanje partnera, gde dolaze predstavnici nemačkih firmi koji ovde traže svoje dobavljače”, rekao je Knap. 

Prema rečima Knapa, važno je da preduzeća koja dođu iz Baden Vitenberga ostanu u Srbiji i da ovde investiraju i podignu svoju proizvodnju. Baden Vitenberg spada u privredno najjače nemačke savezne pokrajine pored Bavarske i Esena. Baden-Virtenberg odlukuje to što skoro u svakom selu ima jedno srednje preduzeće sprecijalizovano u svojoj branši i vodeće je na svetskom tržištu, naglasio je predsednik Nemačko-srpske privredne komore. “Ako neko preduzeće pokaže interesovanje ili razmišlja da investira u Srbiju i da svoju proizvodnju izmesti u nju, onda je to interesantno za Srbiju i njenu privredu”, zaključio je Knap.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,