PC Press - Backup obavezno!

Netflix očekuje 200 miliona pretplatnika do kraja godine

Netflix je objavio rezultate poslovanja u prethodnom kvartalu, u kome otkriva da je su oni bili za nijansu ispod očekivanih. Naime, u toku trećeg kvartala očekivali su 2.5 miliona pretplatnika, a na njihov servis se prijavilo (samo) 2.2 miliona. Ipak, analiza pokazuje da je taj pad bio zbog neočekivano velikog skoka u prvom i drugom kvartalu, kada je počela pandemija korona virusa.

Predviđanja za poslednji kvartal su da će servis dobiti oko 6 miliona novih pretplatnika, što bi do kraja godine trebalo da ukupno bude 201 milion pretplatnika. Ako se ova projekcija ostvari, Netflix će imati rekordnu godinu, bolju od do sada najbolje 2018. godine, kada je prijavljeno 28.6 miliona novih pretplatnika.

Da bi obezbedili taj rast, iz kompanije najavljuju da su nastavljena snimanja visoko-bužetskih serija, kao što je Stranger Things, dok se očekuje pojava i novih serija visokog profila. Oni se nadaju da će u svakom kvartalu 2021. godine „izbaciti“ bar nekoliko novih hit serija.

Uspeh Netfilx-a je veliki, naročito ako se uzme u obzir da je u poslednjih godinu dana značajno porasla konkurencija, od kojih je najozbiljniji Disney+, ali i sve veća popularnost društvenih video servisa koji odvlače pažnju gledalaca.

Pročitajte i:  Loše vreme za kratke epizode: Gasi se servis Quibi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
PC Press- digitalizacija zdravstva

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.