Top50 Glas publike

Netflix očekuje 200 miliona pretplatnika do kraja godine

Netflix je objavio rezultate poslovanja u prethodnom kvartalu, u kome otkriva da je su oni bili za nijansu ispod očekivanih. Naime, u toku trećeg kvartala očekivali su 2.5 miliona pretplatnika, a na njihov servis se prijavilo (samo) 2.2 miliona. Ipak, analiza pokazuje da je taj pad bio zbog neočekivano velikog skoka u prvom i drugom kvartalu, kada je počela pandemija korona virusa.

PCPress.rs Image

Predviđanja za poslednji kvartal su da će servis dobiti oko 6 miliona novih pretplatnika, što bi do kraja godine trebalo da ukupno bude 201 milion pretplatnika. Ako se ova projekcija ostvari, Netflix će imati rekordnu godinu, bolju od do sada najbolje 2018. godine, kada je prijavljeno 28.6 miliona novih pretplatnika.

Da bi obezbedili taj rast, iz kompanije najavljuju da su nastavljena snimanja visoko-bužetskih serija, kao što je Stranger Things, dok se očekuje pojava i novih serija visokog profila. Oni se nadaju da će u svakom kvartalu 2021. godine „izbaciti“ bar nekoliko novih hit serija.

Uspeh Netfilx-a je veliki, naročito ako se uzme u obzir da je u poslednjih godinu dana značajno porasla konkurencija, od kojih je najozbiljniji Disney+, ali i sve veća popularnost društvenih video servisa koji odvlače pažnju gledalaca.

Pročitajte i:  Netflix pravi video igru za PC

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,