Netflix profitira od epidemije Korona virusa

Ako ste se pitali da li iko može da profitira u doba Korona virusa, baš onog koji je naterao milijarde ljudi da sede u svojim domovima izolaciji, onda ćete dobiti potvrdan odgovor. Netflix je jedna od retkih kompanija koja ovih dana pravi rekordne rezultate. Pitanje je samo koliko je ovakav rast održiv, i dokle će sve ovo trajati?

netflix profitirao

15,8 miliona novih korisnika na Netflixu

Svi će pomisliti da se iza uspeha Netflixa krije samo Korona virus i činjenica da je ljudima dosadno tokom izolacije, i da se zbog toga okreću drugim vidovima zabave, kao što je online gledanje filmova i serija. Međutim, to sa Netflixom nije baš u potpunosti istina, jer iza uspeha stoje i vrhunske serije i filmovi koji su izašli u poslednjem kvartalu. Zbog toga su dobili novih 15,8 miliona korisnika, što je u odnosu na očekivanja dvostruko više. Sada broje oko 182 miliona korisnika širom sveta. Procenjeno je da bi zarada trebalo da bude oko 5,76 milijardi dolara, a zaradili su 5,77 milijardi, što je naravno veliki uspeh.

Pročitajte i:  Kad AI snimci završe u dokumentarnom filmu

Ipak, nije sve tako sjajno. U ovoj firmi su svesni da je primećen trenutni rast korisnika koji je naravno uslovljen i epidemijom i celim stanjem koje nas je zadesilo, i da to neće trajati i kad kriza prođe. Naravno, najavljeni su novi servisi poput HBO Max usluge, i drugih koji se bave emitovanjem serija i filmova. Oni će sasvim sigurno uzeti deo kolača Netflixu. Dok taj trenutak ne dođe, u Netflixu mogu da uživaju u svom uspehu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,