Netflix testira varijantu servisa koja je predviđena samo za mobilne uređaje

Netflix je najavio da počinje sa testiranjem pretplate na varijantu servisa koja je predviđena samo za mobilne uređaje, a po ceni od 3,63 dolara.

PCPress.rs Image

Tako nova cena predstavlja polovinu one koju je neophodno izdvojiti za standardnu pretplatu, a testiranje uključuje tek nekoliko zemalja, među kojima je i Indija. Servis bi na ovaj način trebalo da postane još pristupačniji, a posebno u zemljama u kojima platežna moć potencijalnih korisnika nije jednaka onoj koju imaju korisnici iz razvijenih zemalja. Pored toga najavljene su i pretplate koje bi mogle da pokrivaju kraće vremenske periode, pa bi Netflix mogao da uvede i nedeljne ili dvonedeljne pretplate koje bi opet bile pristupačnije od mesečnih.

Još uvek se ne zna u kojim će se još zemljama osim Indije sprovesti najavljeno testiranje, tako da nije poznato ni da li će funkcija ući na listu stalnih opcija, i da li će stići i do korisnika iz drugih zemalja. Indija predstavlja logičan korak, budući da je Netflix već najavio da planira više sadržaja iz ove oblasti, a nakon uspeha serija Sacred Games.

Pročitajte i:  Netflix počinje da stream-uje sadržaje u AV1 formatu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: