BIZIT 2022

Netflix testira varijantu servisa koja je predviđena samo za mobilne uređaje

Netflix je najavio da počinje sa testiranjem pretplate na varijantu servisa koja je predviđena samo za mobilne uređaje, a po ceni od 3,63 dolara.

PCPress.rs Image

Tako nova cena predstavlja polovinu one koju je neophodno izdvojiti za standardnu pretplatu, a testiranje uključuje tek nekoliko zemalja, među kojima je i Indija. Servis bi na ovaj način trebalo da postane još pristupačniji, a posebno u zemljama u kojima platežna moć potencijalnih korisnika nije jednaka onoj koju imaju korisnici iz razvijenih zemalja. Pored toga najavljene su i pretplate koje bi mogle da pokrivaju kraće vremenske periode, pa bi Netflix mogao da uvede i nedeljne ili dvonedeljne pretplate koje bi opet bile pristupačnije od mesečnih.

Još uvek se ne zna u kojim će se još zemljama osim Indije sprovesti najavljeno testiranje, tako da nije poznato ni da li će funkcija ući na listu stalnih opcija, i da li će stići i do korisnika iz drugih zemalja. Indija predstavlja logičan korak, budući da je Netflix već najavio da planira više sadržaja iz ove oblasti, a nakon uspeha serija Sacred Games.

Pročitajte i:  Netflix je počeo da povezuje korisnike iPhone-a i iPad-a sa spoljnom stranicom za registraciju

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: