Nintendo stopira isporuku konzole Switch

Zbog zaustavljanja kompletnog procesa proizvodnje u Kini prošla dva meseca, ali i velike potražnje usled epidemije Korona virusa, došlo je do nedostatka Nintendo Switch konzole u svetu. Zbog toga je ova kompanija odlučila da zabrani izvoz ove konzole u Japan do daljeg.

PCPress.rs Image

Nintendo želi da zadovolji sva tržišta u dovoljnoj meri

Kako je objavljeno, za sada je obustavljena isporuka i Nintendo Switch i Nintendo Switch Lite konzole u Japan, usled globalnog nedostatka popularne konzole video igara. Za CNN je potvrđeno da ove nedelje neće biti novih pošiljaka u Japan, osim onih koje su već bile poručene ranije. Takođe, najavljeno je da će sledeće nedelje biti objavljen novi raspored isporuka.

Iz Nintenda objašnjavaju da je potražnja porasla zahvaljujući igri “Animal Crossing: New Horizons“, ali i zbog epidemije Korona virusa. Samo u Japanu, potražnja za ovom konzolom skočila je neverovatnih 240% u odnosu na prošlu godinu. Svetska isporuka bi mogla da nastavi da funkcioniše koliko-toliko normalno, ali samo uz ograničavanje isporuke u Japan.

Pročitajte i:  Mother 3 izlazi za Switch Online u Japanu

Cena ovih konzola je od početka epidemije skočila i do dva puta u odnosu na onu pre ove krize. U Kini je cena sa 299 dolara skočila na 560 dolara. Na zvaničnoj strani Walmarta u Sjedinjenim Američkim Državama neke od verzija ove konzole dostižu cenu do čak 800 dolara. Za sada se ne zna koliko je prodatih jedinica ove konzole, jer kompanija objavljuje te informacije 7. maja, kada i inače informiše javnost o prodaji.

Izvor: CNN

Facebook komentari: