Nokia 9 PureView telefon sa pet kamera stiže u Srbiju

HMD Global je najavio da je model Nokia 9 PureView dostupan na tržištu Srbije. Nokia 9 PureView je poznat po tome što koristi set od pet kamera sa ZEISS optikom, koje istovremeno snimaju sliku i spajaju je u jednu 12MP fotografiju sa izvanrednim dinamičkim opsegom i dubinom polja.

PCPress.rs Image

Prvi pametni telefon sa setom od pet kamera

Nokia 9 ima dva senzora u boji i tri monohromatska senzora. Svih pet senzora rade zajedno kako bi prikupili do 10 puta veću količinu svetlosti od jednog senzora istog tipa. Svaki snimak napravljen Nokia 9 PureView telefonom koristi svih pet kamera za beleženje najmanje 60MP podataka. Za obradu i spajanje slika model Nokia 9 PureView maksimizira heterogenu arhitekturu mobilne platforme Qualcomm Snapdragon dodeljujući zadatke preko ISP-a, DSP-a, GPU-a i CPU-a. Uz poseban ko-procesor koji individualno prilagođava ekspoziciju i balans bele na svakoj kameri, Nokia 9 PureView korisnicima visok stepen uživanja u fotografisanju.

Svaka fotografija zabeležena Nokia 9 PureView modelom je HDR fotografija, sa do 12.4 stope dinamičkog opsega i mapom dubine 12MP. Ovo znači da u svakoj JPG fotografiji od 12MP mogu biti zabeleženi izvanredni detalji u oblastima kako jake sunčeve svetlosti tako i tamnih senki u isto vreme. Telefon omogućava prelep „Bokeh” i pruža mogućnosti ponovnog fokusiranja, podešavanja zamućenja i zasićenosti boja, čak i nakon što korisnik napravi snimak.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold3 - Budućnost je stigla

PCPress.rs Image

Dizajniran za potrebe fotografskih entuzijasta, Nokia 9 PureView takođe pruža mogućnost snimanja slika u nekomprimovanom RAW „DNG” formatu, kao i mogućnost njihovog uređivanja direktno na telefonu zahvaljujući partnerstvu sa Adobe Lightroom. Model Nokia 9 PureView sadrži ažurirani korisnički interfejs Pro Camere i omogućava još veću kontrolu nad fotografijama.

Vrhunske perfomanse

Nokia 9 PureView koristi Qualcomm Snapdragon 845 čipset, kao i 2K pOLED ekran dijagonale 5,99 inča sa PureDisplay tehnologijom, te integrisano Qi bežično punjenje. PureDisplay tehnologija ekrana dolazi sa HDR10 podrškom koja korisnicima omogućava uživanje u jasnim detaljima, sjajnom kontrastu i bogatim bojama u podržanom sadržaju. Ekran ovog telefona takođe sadrži integrisan senzor za otisak prsta i bezbednosne opcije podržane naprednom tehnologijom za otključavanje putem prepoznavanja lica.

Pored vrhunskog kvaliteta i pažnje usmerene na detalje, Nokia 9 PureView model odlikuje izuzetna izrada. Svih pet kamera su besprekorno integrisane u model tanak 8mm bez ispupčenja kamera. Telefon je izrađen u kombinaciji aluminijuma serije 6000, te Corning Gorilla Glass 5 stakla sa prednje i zadnje strane.

PCPress.rs Image

Čist, bezbedan i ažuriran Android 9 Pie podržan Android One programom

Nokia 9 PureView dolazi sa Android 9 Pie sistemom i odmah je spreman za korišćenje. Ovaj model se pridružuje sveobuhvatnoj liniji Nokia telefona koji su deo Android One porodice, što znači da korisnicima pruža poslednje Android inovacije i softversko iskustvo. Nokia pametni telefoni koji su deo Android One programa nude korisnicima fenomenalno skladište i dobar životni vek baterije, dolaze sa tri godine mesečnih bezbednosnih zakrpa i dva veća ažuriranja operativnog sistema. Funkcija Prilagodljive baterije ograničava potrošnju baterije za aplikacije koje se ne koriste često, a Akcije aplikacija predviđaju naredni korak i omogućavaju da se još brže obavi sledeća akcija.

Pročitajte i:  Google Play Protect: Nemoćan u stvarnom svetu

PCPress.rs Image

Model Nokia 9 PureView će tokom tri godine dobijati mesečne bezbednosne zakrpe i dva veća ažuriranja operativnog sistema, kako je garantovano Android One programom. Kao dodatak tome, Google Play Protect skenira preko 50 milijardi aplikacija dnevno i štiti vaš telefon od malvera, što Nokia 9 PureView čini jednim od najbezbednijih telefona na tržištu.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,