Nokia priredila prijatna iznenađenja na MWC sajmu

PCPress.rs ImageNokia je danas predstavila niz novih prozvoda i servisa na Mobile World kongresu, postavljajući tempo za 2012 godinu i potvrđujući brze realizacije najavljenih poteza, u sklopu svog novog strateškog smera. Nova strategija je već omogućila prihvatanje Windows Phone operativnog sistema kao primarne platforme kompanije Nokia za smart telefone, kao i značajne promene kada su u pitanju mobilni telefoni i dodatne mogućnosti servisa zasnovanih na lokaciji, posebno zahvaljujući pokretanju svog sektora „lokacija i trgovina“ (Location& Commerce).

„Pre godinu dana, obelodanili smo da Nokia kreće novim putem, ka cilju pravljenja serije odličnih mobilnih uređaja,“ kazao je Stephen Elop, predsednik i CEO kompanije Nokia. „Danas, sa četvrtim Lumia telefonom, još pametnijim mobilnim telefonima i nizom novih servisa, pokazujemo da možemo promeniti i dinamiku kompanije Nokia.“

PCPress.rs ImagePortfolio Lumia modela se proširuje, dostupnost se širi

Nokia je proširila portfolio proizvoda sa Windows Phone operativnim sistemom predstavljanjem modela Nokia Lumia 610, najpristupačnijeg Lumia telefona do sada, kao i najavom dostupnosti široko prihvaćenog modela Lumia 900 na dodatna tržišta, pored SAD:

Namenjen mladim ljudima koji žele pristpačan telefon iz Lumia serije sa Windows Phone operativnim sistemom, Nokia Lumia 610 omogućuje jednostavan pristup društvenim mrežama, pretraživanje interneta, muziku, igre, navigaciju i desetine hiljada aplikacija preko Windows Phone Marketplace servisa. Telefon će biti dostupan u četiri dinamične boje i koštati oko 190 eura (bez taksi i poreza), a na tržištima će biti distupan od aprila.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Nokia Lumia 900 koja je predstavljena u januaru, kao prvi Nokia telefon koji podržava LTE, sada će biti dotupan za Dual Carrier HSPA za do 42.2 Mbps. Superiorno iskustvo sadržaja i 4.3 inča velikog ClearBlack AMOLED ekrana uz jak kapacitet baterije biće dostupni u nizu zemalja širom sveta.

Na modelima Nokia Lumia 900 i Nokia Lumia 610, nov servis, Nokia Reading, biće dostupan kao objedinjena aplikacija za elektronske knjige, magazine, novosti i slično.

Ova novost biće još jedan značajni događaj u godini u kojoj je Nokia predstavila Lumia 710, 800 i 900 modele.

Nova era fotografija sa smart telefona sa Nokia 808 PureView telefonom

Nokia je danas otpočela novu eru u vrhunskoj fotografiji sa smart telefona. Model Nokia 808 PureView je prvi smart telefon koji ima ekskluzivnu Nokia PureView tehnologiju i koji će obezbediti vrhunsko iskustvo u fotografisanju na nizu Nokia uređaja tokom godina koje slede. Nokia 808 PureView kombinuje veliki senzor visoke rezolucije od 41 mega piksela, Carl Zeiss optiku i specifičnu piksel over- sampling tehnologiju. Ovo znači oštre, detaljne fotografije, superiorne performanse i pri slabom osvetljenju, kao i sposobnost snimanja fotografije u kompaktnoj formi kako bi se jednostavno razmenila preko e-mail naloga, MMS poruke ili društvenih mreža.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Nokia 808 PureView uključuje i Nokia Rich Recording sistem za audio snimanja sličan CD kvalitetu, pun HD 1080p video snimak i repordukciju i ekskluzivne Dolby Headphone tehnologiju koje će stereo sadržaje transformisati u iskustvo ličnog surround zvuka preko slušalica.

PCPress.rs ImageAsha donosi još pametnije opcije

Nokia nastavlja da briše granicu između mobilnih i smart telefona, predstavljanjem 3 nova Asha telefona za korisnike koji hoće da rade, uče i igraju se. Razvijeni za urbane korisnike i preduzetnike, Nokia Asha 302 je vrhunski QWERTY uređaj. On omogućuje iskustvo mobilne kancelarije sa push e-mail sadržajima i kalendarom, kao i kontaktima koji se sinhronizuju preko Mail for Exchange podrške – što je prvi put omogućeno za Nokia S40 uređaj.

Modeli Asha 202 i 203 su osmišljeni tako da omoguće jednostavan pristup društvenim mrežama, a donose, pored ekrana osetljivog na dodir, i niz Electronic Arts igrica za S40 telefone potpuno besplatno. Asha 202 poseduje Easy Swap Dual SIM tehnologiju koja omogućuje korisniku da se lako prebaci između dve tarife i koristi najbolju opciju za razgovore.

Pročitajte i:  Ericsson je stabilizovao prodaju

Nokia se diferencira i kroz osveženje popularnog LifeTools servisa, koji se sada zove Nokia Life, a koji omogućuje značajno unapređenje informacija na nizu Nokia Series30 i Series40 telefona, što uključuje i nove Asha 202 i Asha 203 telefone. Ljudi u Indiji, Kini, Indoneziji i Nigeriji posebno će imati koristi različite servise koji se isporučuju preko SMS poruke, na temu veština, roditeljstva, edukacije, poljoprivrede i servisa zabave.

Novi Asha telefoni upotpunjuju Asha portfolio koji je sada dostupan na preko 100 globalnih tržišta.

Ići dalje i brže

Kada je reč o servisima baziranim na lokaciji, kompanije Nokia i Groupon planiraju uvođenje ponude ovog vodećeg servisa za popuste i ponude specifično za lokaciju na kojoj se korisnik nalazi. Nokia najavljuje i novu verziju Nokia Drive programa za Windows Phone koja će imati punu online podršku za turn-by-turn navigaciju. Takođe, Nokia Drive će pamtiti trase kretanja pa shodno tome nuditi i obaveštenja o zagušenjima saobraćaja i automatsku izmenu rute kako bi se izbegli zastoji.

Dodatno, Nokia planira da predstavi i Windows Phone verziju programa Nokia Transports za navigaciju od vrata do vrata, podzemnu železnicu, tramvaju, kao i autobuse u preko 500 gradova širom 45 zemalja.

Izvor: Nokia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: