Top50 Glas publike

Non-Bitcoin kripto valute koje treba pratiti u 2021.

Porast vrednosti Bitcoina dominirao je tržištem kripto valuta 2020, ali u 2021. godini moglo bi se dogoditi da dođe do razvoja manje poznatih digitalnih valuta.

PCPress.rs Image

Investitori će možda želeti da prate druge, jeftinije, digitalne valute i tokene

Ripple

Ripple je novčić vezan za XRP, blockchain koji se reklamira kao payments platform koja omogućava bržu i decentralizovanu razmenu valuta i doznaka u poređenju sa običnim bankovnim transferima.

Iako Ripple nije moguće rudariti poput Bitcoin-a, neki ga smatraju održivio alternativom sistemu deviznih plaćanja, posebno za male transakcije. Ripple je takođe zabeležio nagli porast vrednosti tokom poslednjih mesec dana, popevši se za oko 107% od kraja novembra na 0,60 USD.

Litecoin

Iako je Litecoin izgubio sjaj nakon svog pojavljivanja početkom 2010-ih kao prvi altcoin, ipak je privlačio korisnike na svoju platformu kao brži način obavljanja transakcija u poređenju sa dugotrajnom prirodom Bitcoin blockchain-a. Litecoin takođe nudi jeftiniju ulaznu tačku za nove kripto investitore od skupljeg Bitcoina, jer uprkos porastu od 167% ove godine, i dalje se trguje na oko 108 američkih dolara, manje od desetine trenutne cene Bitcoin-a. Kripto ne zauzima dominantnu poziciju koja je nekada bila, međutim, investitori će možda želeti da ga ponovo uzmu u obzir.

Pročitajte i:  Prvi američki rudnik Bitcoina na nuklearni pogon otvara se 2023

Cosmos

Kako blockchain tehnologija nastavlja da širi svoju popolarnost, sve više projekata niče kako bi iskoristilo prednost sistema, od kojih je jedan Cosmos. Međutim, za razliku od ostalih altcoin-a na tržištu, Cosmos ima za cilj da reši neka pitanja u vezi sa skalabilnošću različitih blockchain platformi i njihovom sposobnošću za interakciju. Iako je token trenutno na jeftinijoj strani od oko 5 američkih dolara po komadu, Cosmos bi mogao iskusiti talas interesa investitora ukoliko uspe da izvuče svoj krajnji cilj povezivanja blockchain-lanaca, potencijalno otvarajući čitave nove metode za funkcionisanje i interakciju tehnologije.

Bitcoin Cash

Uprkos tome što je naziv usko povezan sa originalnom kripto valutom, Bitcoin Cash nije u korelaciji sa samim Bitcoinom. Bitcoin Cash se ne može koristiti za transakcije na originalnom Bitcoin blockchain-u i obrnuto. Bitcoin Cash nudi jeftiniju opciju za Bitcoin, sa trenutnom vrednošću u digitalnoj trgovini valutama, po ceni od oko 324 USD po komadu.

Izvor: Proactiveinvestors

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,