BIZIT plus

Nova Apple funkcija za otključavanje iPhone sa maskom na licu

Tokom pandemije brojni korisnici iPhone su imali problem sa korišćenjem funkcije otključavanje telefona licem, jer su morali da nose masku.

PCPress.rs Image

Otklanjanje velikog problema

Apple je razvio novi sistem za prepoznavanje lica korisnika. Sa novim ažuriranjem je otklonjen problem koji je bio prisutan skoro dve godine. Veliki broj korisnika iPhone za otključavanje telefona koriste funkciju prepoznavanja lica. Međutim, kako su tokom pandemije morali da nose masku telefon nije mogao da ih prepozna i nije se otključavao. Apple je rešio uspešno ovaj problem.

Sa novim ažuriranjem iPhone se otključava i kada korisnik nosi masku na licu. Reč je o velikom podvigu jer telefonu nedostaje veliki broj informacija lica da bi izvršio tačnu proveru. Nova funkcija je u beta verziji ali bi ubrzo trebala da postane dostupna javnosti za iPhone 12 i a za ostale uređaje nekoliko nedelja kasnije.

Nova funkcija u nekim slučajevima je pokazala prepoznavanje korisnika i kada je nosio naočare za sunce. Apple pokušava da pronađe sistem koji će omogućiti korisnicima da otključavaju telefon i kada nose naočare za sunce.

Pročitajte i:  Apple prototipi sklopivih ekrana nisu prošli testiranje

Izvor: CNN

Facebook komentari: