BIZIT plus

Chrome dobija ažuriranja fokusirana na tablete

Google uvodi seriju ažuriranja korisničkog interfejsa za svoj Chrome pretraživač na Android tabletima dok se priprema za lansiranje svog Pixel tableta sledeće godine. Ažuriranje je počelo da se primenjuje za mali broj korisnika prošle nedelje, ali bi trebalo da stigne do većine u narednim danima. Uključuje promene u načinu na koji Chrome rukuje karticama na Android-u, novu funkciju prevlačenja i ispuštanja i opciju da pregledač uvek zahteva verziju veb-sajta za desktop (a ne za mobilne uređaje).

PCPress.rs Image

Google je poslednjih meseci ulagao velike napore da poboljša upotrebljivost Android aplikacija na uređajima sa velikim ekranom kao što su tableti. Najavila je planove za ažuriranje preko 20 sopstvenih Android aplikacija ranije ove godine, a takođe je radila na optimizaciji TikTok-a, Zoom-a i Facebook-a. 9to5Google ima korisnu stranicu koja prati ažuriranja Google-ove aplikacije za tablete kako se objave.

Za početak, Google menja način na koji Chrome-ova aplikacija za Android tablet upravlja karticama. Dodaje mrežni interfejs koji olakšava pregled pregleda kartica pre nego što ih izaberete i kaže da će uskoro dodati sličnu funkciju grupisanja kartica onome što je dostupno na desktopu. Postoji i prečica za brzo prebacivanje između trenutne i prethodno otvorene kartice i druge za brzo ponovno otvaranje kartice ako je slučajno zatvorite.

Pročitajte i:  Amazon ulaže dodatnih 2,75 milijardi u Startup Anthropic

Postoji i nekoliko funkcija za koje se čini da su inspirisane Appleovim nedavnim ažuriranjima njegovog iPad operativnog sistema. Najvažnije je da Chrome-ova Android aplikacija dobija opciju da podrazumevano zahteva desktop verziju veb lokacije kako bi izbegli one nezgodne situacije u kojima pregledavate veb lokaciju optimizovanu za mobilne uređaje na ekranu tableta veličine laptopa. Funkcija prevlačenja i ispuštanja koja se pojavila u Dokumentima, Tabelama i Disku ranije ove godine sada takođe dolazi u Chrome, omogućavajući vam da prevlačite slike, tekst i veze iz pregledača u druge aplikacije.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,