Nova generacija Fujitsu ETERNUS CS “storidža”

PCPress.rs Image

Fujitsu je danas na sajmu „Storage Network World“, najvećem evropskom događaju posvećenom sistemima za skladištenje podataka koji se 26 – 27. oktobra održava u Frankfurtu, objavio globalno lansiranje pete generacije svog uređaja za zaštitu podataka namenjenog velikim korporacijama „ETERNUS CS High End“, i drugu generaciju uređaja za zaštitu podataka namenjenog srednjim i manjim preduzećima – „ETERNUS CS800“.

Novi Fujitsu sistemi obogaćeni su i projektovani tako da kompanijama omoguće da opstanu u izazovnom poslovnom okruženju u kome potrebe za efikasnom zaštitom podataka nikada nisu bile izraženije – ljudsko društvo oslanja se na informatičke tehnologije više nego ikada u svojoj istoriji, uz ogromnu rasprostranjenost poslovnih procesa koji se odvijaju preko računara i porast društvenog umrežavanja i digitalnog izdavaštva.

Među ključnim inovacijama ETERNUS CS uređaja su poboljšanja u domenu zaštite od katastrofičih scenarija za izmeštene sisteme koji se prostiru čak i na različitim kontinentima, sa kaskadnim uređajima i replikacijom rezervnih kopija podataka koje su „očišćene“ od duplikata, zatim podrška zahtevima korisnika za „kombinovanim“ arhiviranjem na različitim tipovima medija, kao i rešenje za dodatno smanjenje cena bakapa na diskovima.

ETERNUS CS High End Data Protection Appliance V5„ETERNUS CS High End“ uređaj za zaštitu podataka u dinamičkim infrastrukturama (naslednik rešenja CentricStor) omogućava inteligentnu zaštitu podataka u kompletnoj i heterogenoj infrastrukturi. Projektovan za potrebe velikih korporacija, njegovo jedinstveno višeslojno rešenje angažuje najbolje osobine sistema sa diskovima i magnetnim trakama i omogućava autonomno čuvanje svih zaštićenih podataka na osnovu definisane politike, preko više slojeva i na različitim uređajima za skladištenje.

 

ETERNUS CS800 S2

Projektovan da dostupnost napredne efikasne zaštite podataka proširi i na srednji segment tržišta, ETERNUS CS 800 S2 je jednostavno i pristupačno rešenje po sistemu „ključ u ruke“ za klijente koji slede strategiju bakapa na disku sa deduplikacijom. Napredna tehnologija deduplikacije smanjuje tipične zahteve za kapacitetom kod bekapa „disk-na-disk“ i do 90%, čime se realno smanjuju troškovi. ETERNUS CS800 pruža maksimum performansi diskova i najvišu skalabilnost. Replikacija rezervnih podataka između lokacija koristi globalnu deduplikaciju da smanji tipične potrebe za propusnim opsegom za 20 i više puta. ETERNUS CS800 takođe podržava i „Symantec OpenStorage“ i „Path-to-Tape“ rešenja.

Više informacija na: http://ts.fujitsu.com/eternus_cs

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,