Novi Winamp emulator kao putovanje kroz vreme

Oni koji su odrastali u vreme kada se dot com era tek rađala, verovatno već znaju šta je Winamp, omiljeni muzički plejer iz doba kada se za bolje opcije nije znalo. Ovaj delić prošlosti sada je ponovo postao dostupan u okviru bilo kojeg pretraživača, a zahvaljujući emulatoru – koji omogućava da se određeni program ili proces izvršava na platformi drugačijoj od one za koju je predviđen.

PCPress.rs Image

Tako korisnici sada mogu da prošetaju kroz ono što izgleda kao tehnološka praistorija, te pokrenu Winamp u okviru pretraživača, i poslušaju svoje mp3 fajlove, a tako što ih prevuku u otvoreni prozor u kojem se plejer nalazi, naravno – ako takve fajlove još uvek čuvaju. Winamp se pojavio 1997. godine, te je vrlo brzo postao popularan. Tokom godina imao je nebrojeno izmena, a bio je poznat po tome što je podržavao veliki broj formata, te korisnicima nudio brojne skinove, dodatke za vizualizaciju i plejliste. Vrhunac popularnosti doživeo je 1999. godine, kada ga je kompanija AOL kupila za 80 miliona dolara, da bi se 2013. suočio sa krizom, kada je najavljeno i gašenje.

Sada novi Winamp izgleda i funkcioniše kao što je i originalna verzija to jednom činila, a jedino što mu nedostaje jeste Milkdrop 2.0 dodatak za vizuelne efekte, koji je pratio muziku, te stvarao vizuelni ugođaj koji se često nalazio na samoj granici između ukusnog i neukusnog. Naravno, ako i dalje želite da probate Winamp, stabilnu verziju možete skinuti sa zvaničnog sajta, uz napomenu da više ne postoji tehnička podrška za ovaj proizvod.

Izvor: The Next Web

Facebook komentari:

Tagovi: , ,