BIZIT plus

Oculus kupio Ready at Dawn studio

Kompanija Oculus objavila je da su pristupili kupovini Ready at Dawn studija, tima koji stoji iza VR igara Lone Echo i Echo Arena, navedeno je u zvaničnom saopštenju. Oculus, koji je u vlasništvu Facebooka, planira da podrži Ready at Dawn studio da nastave sa razvoje tehnologija virtuelne realnosti.

oculus kupio ready at dawn studio

Ready at Dawn nastavlja da radi svoj posao

Studio Ready at Dawn postao je poznat po svojoj inovativnoj mehanici pokreta koja je razvijena u VR-u, a koju je Oculus posebno pohvalio u svojoj izjavi. Lone Echo je igra koja je rešila VR probleme hoda. Tradicionalno gledano, bilo kakva šetnja prostorom oko igrača dok igra VR igru može dovesti do udaranja u zidove i drugih nezgoda. Međutim, Lone Echo je podešen u nultoj gravitaciji, tako da vam omogućava da se ručno krećete po svemirskoj stanici, hvatajući se za šine i da gurate pregrade. Kao rezultat ovakvog načina igranja, igrači mogu osetiti mučnine.

Ovaj popularni studio nastaviće da radi nezavisno u kancelarijama u Kaliforniji i Oregonu, a svaki radnik zadržaće svoj posao. Osim igre Lone Echo II, još uvek nisu otkriveni detalji o budućim igrama. Izjava Oculusa o kupovini sugeriše da Facebook razmišlja da ovaj studio fokusira na platformu Oculus Quest koja napreduje svakog dana.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: