Odložen GDC zbog Korona virusa

Najveći događaj, odnosno konferencija za programere koja se bavi razvojem video igara u San Francisku, ove godine biće pomerena. Originalno, ona se održava od 1988. godine, a ove godine trebalo je da se održi od 16. do 20. marta.

odložen gdc

GDC će biti održan tokom leta

Iz organizacije ove velike konferencije rekli su da su nakon dugih konsultacija sa partnerima širom sveta ipak odlučili da odlože konferenciju zbog pretnji širenja Korona virusa. U zvaničnom saopštenju stoji i da su veoma razočarani što je sve pripremljeno, a ipak mora da se odloži. Takođe je napomenuto i da će GDC ove godine biti održan kasnije, tokom leta.

Kompanija Informa, koja stoji iza ove velike konferencija, namerava da refundira troškove karata svima koji su već organizovali svoj dolazak, mada za sada nije jasno hoće li kupljene karte moći da se preusmere na novi termin tokom leta. Takođe, postoji  sumnja kako će GDC uspeti da se umetne između velikih konferencija koje nas očekuju tokom leta, a to su E3, Gamescom i Pax Prime u avgustu.

Presudno je na ovu odluku o odlaganju konferencije uticalo otkazivanje mnogih izlagača kao što su Sony, Facebook, Electronic Arts, Kojima Productions, Unity, Amazon i Epic. Svaka od ovih kompanije navela je kao razlog otkazivanja zabrinutost zbog širenja Korona virusa. Do sada su otkazani brojni festitali, gaming liga LOL u Kini je prešla na online format, otkazan je MWC Barselona, ali i najveća Facebook F8 konferencija. Još uvek se procenjuje kolike su ekonomske posledice uticaja Korona virusa na IT industriju.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,