ASUS ROG Flow

OneDrive će uskoro automatski transkribovati video i audio datoteke

Microsoft dodaje automatizovane mogućnosti transkribovanja na biznis OneDrive za video i audio datoteke. Proizvođač softvera koristi isti AI koji je dostupan u programu Microsoft Stream (korporativni servis za deljenje video zapisa) kako bi učinio OneDrive pametnijim.

Kasnije ove godine, biznis OneDrive će moći da generiše transkript video ili audio datoteke, što je posebno korisno ako održavate sastanke ili prezentacije. Nova usluga transkripcije omogući će da se datoteke u OneDrive-u daleko lakše pretražuju. Video zapisi, fotografije i audio fajlovi mogu da se pretražuju po sadržaju koji je u njima, što olakšava pronalaženje u situacijama kada neko, na primer, pominje određenu frazu na sastanku.

Microsoft ne otkriva tačno kada će na OneDrive-u biti omogućene ove funkcije osim što kaže da će biti „kasnije ove godine.“ Microsoft će se fokusirati na AI na svojoj biznis orijentisanoj konferenciji Ignite kasnije sledećeg meseca, tako da bismo uskoro mogli da vidimo ove i više novih AI funkcija.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft je otkrio najnovije istine o radu od kuće
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,